Haarlemse Theatermakers zet in jubileumvoorstelling De 13e rij veertig amateurspelers en schouwburgdirecteur in de spotlight

0

De Haarlemse Theatermakers zet in de voorstelling De 13e rij veertig amateurspelers en schouwburgdirecteur Jaap Lampe in de spotlight. De 13e rij is ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van de Stadsschouwburg gemaakt en voor dit bijzondere project heeft regisseur en toneelschrijfster Marijke Kots de tekst geschreven op muziek van Friso de Ligt en met liedteksten van Antoine Duijvestijn.

Op 30 september 1918 werd Stadsschouwburg Haarlem officieel geopend met het toneelstuk ‘De Heks van Haarlem’ van Frederik van Eeden. Het was een groot succes! Maar wie was de Heks van Haarlem eigenlijk? Inmiddels zijn we honderd jaar verder en er gebeuren vreemde dingen in de Stadsschouwburg. Met name op de 13e rij. Heeft dit soms iets te maken met die heks? Voor het honderdjarig jubileum laat de directie van het theater daar grondig onderzoek naar verrichten.

Bent u nieuwsgierig naar dit spannende, humorische theaterstuk en wilt u schouwburgdirecteur Jaap Lampe zien stralen in zijn allereerste rol? Kom ook meer te weten over de geschiedenis van het 100 jarige theater in Haarlem! Over de rol hierin van Godfried Bomans, Frederik van Eeden, Malle Babbe, Pieter Langedijk, Harry Prenen of Trou moet Blijcken? Breng dan een bezoek aan De 13 rij in de jarige Stadsschouwburg Haarlem aan het Wilsonsplein.

Info
Haarlemse Theatermakers met amateurvoorstelling De 13e rij
Stadsschouwburg Haarlem (Wilsonsplein 23)
Vrijdag 25 januari 20.15u (première), za 26 januari 20.15u en zondag 27 januari 14.30u
Informatie www.theater-haarlem.nl en www.haarlemsetheatermakers.nl