Veelbelovende regisseuse Maren E. Bjørseth in de Toneelschuur

0

Graag stellen we de jonge veelbelovende regisseuse Maren E. Bjørseth aan u voor. Volgend seizoen zal zij bij Toneelschuur Producties een voorstelling maken in co-productie met Toneelgroep Amsterdam.

Dit grote talent heeft een hele eigentijdse, muzikale visie op theater maken en zet zo toneelklassiekers naar haar eigen hand. Na haar bejubelde afstudeerwerk ‘Een Poppenhuis’ dat twee uitverkochte avonden te zien was in de Toneelschuur in 2014, keert Bjørseth in november terug naar de Toneelschuur met maar liefst 2 voorstellingen: ‘De Wilde Eend’ en ‘Een bruid in de morgen’.

Op dinsdag 10 en woensdag 11 november brengt Maren de eigentijdse en muzikale klassieker ‘De Wilde Eend‘. Wilde Eend gaat over Hjalmar Ekdal, die redelijk gelukkig leeft in een klein huis met zijn vader, vrouw en dochter Hedvig. Maar niet alles is wat het lijkt. Als Hjalmars vroegere vriend terugkeert naar het geboortedorp, komen oude familiegeheimen aan het licht. Een stuk over waarheid en leugen, verstand versus gevoel.

Op wo 18 november is ‘Een bruid in de morgen’ van Maren E. Bjørseth & Toneelgroep Amsterdam bij ons te zien. De Jury Theaterfestival 2015 schreef over de voorstelling: “Maren Bjørseth levert een kraakheldere, licht-absurdistische voorstelling af, waarin de acteurs Claus’ personages stuk voor stuk laten flonkeren in al hun hoop en wanhoop”.

Info
Veelbelovende regisseuse Maren E. Bjørseth in de Toneelschuur
De Wilde Eend – 10 en 11 nov, 20.30
Een bruid in de morgen – 18 nov, 20.30 uur

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)