Bloedproef na veroorzaken aanrijding

0

Op dinsdagmiddag, omstreeks 15.40 uur, stuitte een politiemedewerker in burger op een verkeersongeval op de Zijlweg in Haarlem.

De veroorzaker van de aanrijding, een 28-jarige man uit Zandvoort, reed in een personenauto op de Zijlweg en haalde ondanks een doorgetrokken streep een voorganger in. Bij het terugsturen ontstond er een aanrijding met materiële schade. Bij de afhandeling van de schade gedroeg de Zandvoorter zich bijzonder agressief. Hierdoor ontstond het vermoeden van drugs- of medicijngebruik.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het NFI zal het bloedmonster nakijken op mogelijk drugs- of medicijngebruik. Ook wordt er een onderzoek in gesteld naar de geestelijke en lichamelijk vaardigheid van de man om een voertuig te besturen.