Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent

0

Een voorstelling die niet stil kan zitten. Alles aan haar beweegt en maakt geluid. Zelfs de lampen rennen in en uit. De teksten struikelen over de kostuums en klampen zich vervolgens vast aan het decor dat net voorbij vliegt.

Terwijl de tribune krakend een koprol maakt, en het begin al op weg is naar het volgende theater, zoeken de spelers dekking voor het naderende einde. Het publiek kijkt inmiddels vertwijfeld om zich heen. Heeft iemand misschien hun voorstelling gezien? Of is die al voorbij? Wie nog wat wil zien moet snel zijn. Rennen!

Afgelopen juni kreeg Jetse Batelaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant de Theaterprijs 2015 uitgereikt. De jury schreef: “Jetse Batelaan gebruikt een eigen, radicale, theatertaal met filosofische inslag. In zijn weergave van alledaagse situaties gaan absurdisme en abstractie hand in hand. Hij toont de mens in zijn onvermogen en zijn lelijkheid, maar verliest de warmte en de compassie daarbij niet uit het oog. Zijn werk is ontregelend en anarchistisch, activeert het publiek en inspireert jonge makers. De gezamenlijke beleving van kinderen en volwassenen verrijken de kijkervaring.

Regie: Jetse Batelaan
Spel: Sieger Baljon, Chiron Holwijn, Isabelle Houdtzagers, Loes Schaap, Kajetan Uranitsch
Kostuums: Liesbet Swings
Decor: Theun Mosk
Dramaturgie: Peter Anthonissen
Regieassistentie: Guus Diepenmaat

Info
Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent (8+, regie Jetse Batelaan)
Maandag 21 december 15.00
Toneelschuur Haarlem
www.artemis.nl