Tweede muzikaal-meditatieve avond in Gebouw Zang en Vriendschap

0

Trio Hornbach brengt ‘kakofonie van stilte’ tijdens Musilenzio

Begin dit jaar ging in een vol huis de serie Musilenzio van start. Op zondag 14 februari om 20:15 uur is de tweede avond van Musilenzio. Het Trio Hornbach brengt dan, met als thema ‘kakofonie van stilte’ een achttal eigen werken in verrassende combinaties en stemmingen. De bijzondere klanken van het Trio Hornbach worden afgewisseld met momenten van stilte.

In de Musilenzio-serie zorgt de muziek voor een verstillende werking. Een verstilling, die niet wordt onderbroken door applaus. Het publiek, dat op 10 januari van de bijdrage van Lennie Kerkhoff heeft kunnen genieten, was blij met deze stilte tussen de muziekstukken door. “Een heel bijzondere, fantastische ervaring waarbij de muziek nog meer tot zijn recht komt”, zo spraken verschillende bezoekers zich na afloop uit.

Trio Hornbach
Het Trio Hornbach bestaat uit Max Linsen en de gebroeders Jaime en Jan Pieter van Eijkelenborg. Zij spelen eigen composities op veelal ongewone snaar-, blaas- en slaginstrumenten, zoals de Zwitserse Hang. Ook brengen zij in hun werk boventoonzang ten gehore.

Intieme sfeer
De zaal in het Gebouw Zang en Vriendschap is ingericht om een intieme beleving mogelijk te maken. Hiertoe zijn aan de speciaal door het Gebouw aangebrachte voorzieningen decordoeken toegevoegd. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Nog twee avonden
Na de ‘kakofonie van stilte’ op zondag 14 februari volgen nog twee avonden. De tweede zondag van maart staat in het teken van ’minimal music and silence’. De bekende Haarlemse pianiste/organiste Gerrie Meijers speelt pianowerken van onder meer Philip Glass, John Borstlap en Simeon ten Holt.

De serie wordt op zondag 10 april afgesloten met Musilenzio XL, een groot multimediaal evenement onder de noemer ‘een verborgen geborgenheid’, een aaneenschakeling van gewone én ongewone klanken van stem en instrumenten. Aangevuld met beeld en dans. Die zondagmiddag is tijdens de generale repetitie van Musilenzio XL vrije inloop.

Info
Musilenzio worden gehouden in Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 in Haarlem.
Aanvang: 20:15 uur.
De toegangsprijs is € 7.
Reserveren aanbevolen via musilenzio@zangenvriendschap.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)