Man schiet met luchtdrukwapen op mensen

0

Op zondag hield de politie een 21-jarige man uit Haarlem aan wegens het schieten met een luchtdrukwapen op mensen.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie melding dat een 22-jarige vrouw uit Haarlem was beschoten. De vrouw zat in een bushokje aan de Rijksstraatweg ter hoogte van het Marsmanplein toen zij een harde tik tegen haar jas kreeg. De vrouw zag dat er een kogeltje op haar jas lag. In de directe omgeving reed een personenauto, waarvan de vrouw het kenteken doorgaf aan de politie.

Een tweede melding werd gedaan door een 42-jarige Haarlemmer, die met zijn vrouw en kinderen op een parkeerplaats aan de Vlietweg liep. Hij werd tegen zijn achterhoofd geraakt door een kogeltje. Hij liep een lichte verwonding op.

Op basis van het opgegeven kenteken kon de politie korte tijd later de verdachte aanhouden. Hij verklaarde samen met vrienden een luchtdrukwapen te hebben gekocht, waarmee door een van hen was geschoten.

De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam een luchtdrukwapen, munitie en de auto van de verdachte in beslag.

- Advertentie -