’s Nachts schaatsen in Haarlem met je Valentijn

0

Op zaterdagavond 13 februari organiseert de IJsbaan Haarlem een nieuwe editie van de jaarlijkse Nacht van Haarlem. Dat betekent schaatsen van 23.30 tot 1.00 uur. Langs de kant staat een koek-en-zopie-kraampje met warme chocolademelk en Glühwein.

Het gaat deze nacht vooral om de gezelligheid, maar je kunt ook een sportieve prestatie neerzetten. Als je wilt kun je een prestatietocht rijden over 20, 40, 60, 80 of 100 ronden. Daarvoor is langs de baan een stempelpost ingericht waar je om de vijf ronden een stempel kunt halen. Gaat het je vooral om het plezier. Gewoon een paar rondjes schaatsen? Prima, ook daarvoor is deze avond. Schaatsen voor iedereen van jong tot oud, van recreant tot marathonschaatser, met of zonder een Valentijn.

Schaatsen met jouw Valentijn
Een date bij bioscoop, in het café, een restaurant? Het kan allemaal, maar je kunt ook bij de IJsbaan Haarlem afspreken. Dat is pas origineel. Een totaal andere manier om elkaar te leren kennen. Bij de editie van vorige jaar is in ieder geval één relatie geboren, die nog steeds aan is. Dus: trek je stoute schaatsschoenen aan en nodig je vlam uit op de IJsbaan Haarlem. Maartens Café op de baan is open. Dus als je benen moe zijn, kun je daar terecht.

Gratis Nacht van Haarlem-muts
Voor alle deelnemers ligt er een warme wintermuts klaar. De muts wordt gesponsord door BDO Accountants. Daarnaast krijgt iedereen na inlevering van de stempelkaart een medaille. Vorig jaar waren er ruim 190 deelnemers op de baan van recreanten tot de kilometervreters. Dit jaar verwachten zo’n 230 nachtschaatsers.

Om de sfeer te verhogen speelt er tot middernacht een dweilorkest vrolijke nummers in een lekker schaatstempo. Voor de allerkleinsten – die één keer op mogen blijven – is de krabbelbaan (middenterrein) open. De dolfijntjes en rekjes om mee te schaatsen staan klaar. Op de ijsbaan kun je schaatsen huren.

Info

  • Nacht van Haarlem: 13 februari van 23.30 tot 1.00 uur.
  • IJsbaan open vanaf 22.30 uur.
  • Deelname: 7,00 per persoon of € 3,50 t/m 15 jaar (prijs inclusief muts, medaille en toegang tot de IJsbaan Haarlem).
  • Schaatsverhuur en ijsbaanrestaurant zijn open.
  • De Nacht van Haarlem wordt georganiseerd door de IJsbaan Haarlem in samenwerking met IJsclub Haarlem e.o.
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)