Trefpunt-WIJ Heemstede Lezing ‘De Grieken in Nederland’

0

Lezing door Diana de Wild

Na een verbouwing van zes maanden opent het Rijksmuseum van Oudheden in
Leiden eind 2015 haar deuren weer. Tijdens de verbouwing is de Griekse afdeling
opnieuw ingericht. Verdeeld over twee zalen vertelt het museum het verhaal van
de oude Griekse cultuur.

Daarbij staat niet alleen beroemde Griekse kunst zoals marmeren beelden van goden of vazen met afbeeldingen van atleten centraal, maar ook kunst uit eerdere perioden: prachtige gestileerde beeldjes van de Cycladische cultuur, waarvan het museum er een paar bezit, een aanbidder uit Kreta en een drinkservies uit de oudst bekende Griekse cultuur.

De nieuwe opstelling benadrukt, dat de Griekse cultuur niet op zichzelf stond: zij liet zich vaak inspireren door andere culturen zoals van de Egyptenaren en Perzen.

Tot april 2016 zijn er twee keer per maand op dinsdagmiddag culturele middagen voor senioren met lezingen en presentaties, veelal met lichtbeelden bij WIJ Heemstede in De Luifel, Herenweg 96, Heemstede.

De lezingen beginnen om 14.00 uur en de entree is: € 4,-. Opgeven kan telefonisch van maandag t/m donderdag tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 12 uur: tel.: (023) 548 38 28 kies 1 of bij de receptie van De Luifel.

Info
Dinsdag 23 februari

- Advertentie -