Streetcornerwork doet goed werk

0

“Wij maken contact met jongeren en volwassenen die hulp nodig hebben en zorgen ervoor dat ze die hulp ook krijgen”

Streetcornerwork, werkzaam in stadsdelen van Amsterdam, Haarlem, Heemstede en Velsen werkt primair voor jongeren en langdurig verslaafden. De veldwerkers van Streetcornerwork leggen contact met deze groepen jongeren en ondersteunen en begeleiden hen.

Het in contact komen met moeilijk bereikbare groepen jongeren is hun specialisme. De veldwerker is voor veel jongeren de brug naar de maatschappij toe. Ze winnen hun vertrouwen op straat, motiveren en stimuleren de jongeren om weer grip te krijgen op hun eigen leven.

Het werk van Streetcornerwork bestaat, kort samengevat, uit het creëren van een stabiele leefsituatie en nieuw perspectief voor de doelgroep. Daarnaast draagt de organisatie bij aan versterking van sociale cohesie, leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Er wordt actief op mogelijke cliënten afgegaan, snel contact gelegd en er wordt laagdrempelig en resultaatgericht gewerkt.

Momenteel is er flinke media aandacht voor het werk van Streetcornerwork. Zo maakte een journalist van Elsevier, Nikki Sterkenburg, een uitgebreid artikel over het werk van Streetcornerwork. Ook RTL Nieuws maakte een item. Hierin werden Mourad Tijarti & Salem el Idrissi, veldwerkers in Haarlem, gevolgd bij hun werk.

Meer informatie over Streetcornerwork en het werk dat zij doen is te vinden op streetcornerwork.eu. Meer informatie over het Haarlemse team is hier te vinden.

- Advertentie -