Wandelen langs herinneringen aan de oorlog

0

Bevrijdingspop Haarlem organiseert in samenwerking met VVV Haarlem op 3 maart (3/3) de Bevrijdingswandeling langs verschillende verzets-, oorlogs- en bevrijdingslocaties. De bevrijdingswandeling is de derde in een reeks van vier evenementen die Bevrijdingspop organiseert om het thema ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’ onder de aandacht te brengen.

De wandelroute duurt ongeveer 1,5 uur en start bij het VVV-kantoor op de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Bij de start van de wandeling ontvangen deelnemers een wandelpakket. Dit wandelpakket bevat onder andere de route en een beschrijving van de verschillende verzets-, oorlogs- en bevrijdingslocaties.

Daarnaast is het mogelijk de wandeling onder begeleiding van een gids te lopen. De begeleide wandelingen starten om 10.30 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Het aantal plaatsen voor de begeleide wandeling is beperkt, aanmelden hiervoor kan bij de VVV in Haarlem. Dit kan via e-mail info@vvvhaarlem.nl of telefonisch op 023-5317325. Aanmelden voor de individuele wandeling is niet nodig. Deelname aan de individuele of de begeleide wandeling is gratis.

Bevrijdingspop Haarlem
Bevrijdingspop Haarlem is het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Onder het thema Vrijheid is niet vanzelfsprekend wordt aandacht geschonken aan het herdenken en vieren van onze vrijheid. Het feit dat we in ons land in vrijheid mogen leven, verdient meer aandacht dan alleen op 5 mei. Daarom organiseert Bevrijdingspop Haarlem in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival een aantal vrijheidsevenementen. Op 1 januari (1/1) en 2 februari (2/2) vonden de Bevrijdingsduik en het Bevrijdingsdebat plaats.

De Bevrijdingswandeling is de derde in een reeks van vier evenementen rondom het thema. Op 4/4 volgt nog de Bevrijdingsrun, om op 5/5 af te sluiten met de 36e editie van Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)