Controle bloedglucosemeters

0

Drie keer per jaar organiseert het Spaarne Gasthuis in samenwerking met Atal Medial een dag waarop mensen met diabetes hun bloedglucosemeter kunnen laten controleren. Ook de manier waarop u de bloeddruppel afneemt wordt op die dag gecontroleerd. Daarmee worden verkeerde uitslagen voorkomen.

Bijna 900.000 mensen in Nederland hebben diabetes mellitus (suikerziekte). Veel van hen gebruiken insuline en controleren zelf met een bloedglucosemeter. Als de meter afwijkt, krijgen arts en patiënt verkeerde uitslagen. De afspraken over het gebruik van medicijnen worden dan op de verkeerde uitslagen gebaseerd. Dit kan leiden tot een te hoge of te lage bloedglucosespiegel.

Tijdens deze controledagen zijn aanwezig de:
• diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis
• diabetesverpleegkundige van Zorgbalans
• medewerkers van Atal Medial
• medewerkers van de apotheken
• fabrikanten van bloedglucosemeters (bloedsuikermeters)

U meet tijdens de controle zelf uw eigen bloedglucosespiegel met de meegebrachte glucosemeter en strips. Hierbij wordt gekeken of de handelingen rondom de vingerprik op de juiste manier worden gedaan. Er wordt gekeken of u op de juiste manier prikt en of u de meting goed doet. Daarna meet Atal Medial uit dezelfde bloeddruppel ook de bloedglucosespiegel. Deze twee uitslagen worden vergeleken. Wanneer de uitslagen te veel verschillen, worden beide metingen herhaald. Uw meter wordt dan goed- of afgekeurd. Wanneer uw meter wordt afgekeurd krijgt u een verwijzing voor de diabetisch verpleegkundige of fabrikant voor een nieuwe meter.

Wanneer
Dinsdag 12 april
van 13.00 – 18.00 uur
Haarlem Noord, Vondelweg 999

Donderdag 20 oktober
van 9.00 – 15.00 uur
Hoofddorp, Spaarnepoort 1

Donderdag 17 November
van 10.00 – 15.00 uur
Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22

U bent van harte welkom op één van deze dagen. Neem uw meter met strips en toebehoren mee. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)