Bevrijdingspop Haarlem maakt complete line-up bekend

0

Bevrijdingspop maakte eerder al optredens bekend van Nielson, Ronnie Flex & Lil’ Kleine, Chef’Special, Sue the Night, John Coffey, My Baby en Mantra voor Hemelvaartsdag, 5 mei 2016. Daar komen nu nog 19 namen bij.

Houtpodium
Mantra | Yorick van Norden | Nielson | La Gran Pegatina | Ronnie Flex & Lil’ Kleine | Sue the Night | Incognito | Balthazar | Chef’Special | presentatie: Barend en Wijnand (3FM)

Rauw en ongetemd zijn Ronnie Flex & Lil’ Kleine. De mannen wonnen afgelopen jaar in verschillende samenstellingen de Popprijs, een Edison en de 3FM Award voor Beste nummer.
Vanuit Groot-Brittannië verwelkomen we Incognito, de Jazz-Funk band die in de jaren ’80 hit-successen kende als Always There en Don’t You Worry ‘Bout A Thing. En vanuit België klinkt het eigen geluid van Indierockgroep Balthazar dat met hun live présence grote indruk maakt.

Per legerhelikopter doet Ambassadeur van de Vrijheid Nielson ons festival aan. Is hij echt zo sexy als ‘ie danst? Bijzonder feestelijk wordt het optreden van La Pegatina dat het komende festivalseizoen wordt uitgebreid tot La Gran Pegatina.

Bevrijdingspop 2016 wordt traditioneel geopend door de winnaars van de Rob Acda Award, dit jaar Mantra. Het festival sluit af met Haarlems’ trots Chef’Special die net een succesvolle Amerikaanse tour achter de rug hebben.

Jupilerpodium powered by Sena
GOSTO | Krakerseiland | Lucas Hamming | Admiral Freebee | Fresku | Eefje de Visser | Son Mieux | My Baby | John Coffey | Feest DJ Ruud | presentatie: Joshua Baumgarten aka Mr. Weird Beard

Het Jupilerpodium biedt ruimte aan acts die al volop in de schijnwerpers staan, maar nog niet de stap naar het allergrootste podium hebben gemaakt. Lucas Hamming kennen we als 3FM Serious Talent en als huisband van De Wereld Draait Door.

Punkrockband John Coffey uit Utrecht staat garant voor snoeiharde en energieke optredens. De video waarin de zanger tijdens het optreden van de band op Pinkpop een biertje opvangt, ging vorig jaar viraal.

Fresku speelt als acteur in humoristische YouTube-films en heeft rolletjes gehad in kaskrakers New Kids en New Kids Nitro. Als rapper staat hij sinds 2009 onder contract bij Top Notch, waar hij drie albums uitbracht.

De mysterieuze Eefje de Visser, ook wel de vrouwelijke variant van Spinvis genoemd, brengt een beetje Barcelona naar Haarlem. In die Spaanse stad vond zij inspiratie voor haar laatste album Nachtlicht.

My Baby won In maart 2016 een Edison in de categorie Alternative voor het album Shamanaid en tourde al door Oost-Europa en Nieuw-Zeeland.

Plein van de Vrijheid i.s.m. Hogeschool Inholland Haarlem
Inholland: Celesta | Fused | Smoking Silhouettes
Haarlems Toekomst: Panc | Cheap Thrills | Lakshmi | Jack and the Weatherman

Het Plein van de Vrijheid is dé plek waar opkomend, lokaal talent zich in een ontspannen sfeer kan bewijzen. Invulling van de acts vindt plaats in samenwerking met Inholland en Haarlems Toekomst.