Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

0

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een vrij nieuw sociaal vangnet voor en door ondernemers. Haarlemmermeer krijgt er een nieuw broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 17 mei.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.

Lokaal initiatief
Bart Middeldorp, ondernemer uit Hoofddorp, is initiatiefnemer voor dit nieuwe broodfonds. “Als ondernemer wil je niet ziek zijn. Als het je dan toch overkomt, hoe ben je dan verzekerd van een inkomen? Het principe van het Broodfonds is dan om elkaar, als ondernemer, tijdens de ziekte financieel te ondersteunen en persoonlijk te helpen.”, aldus Bart.

Hoe het werkt
Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND HAARLEMMERMEER
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl.

tijdstip: dinsdag 17 mei (19.00 uur inloop) start 19:30 uur
locatie: De Burgemeester, Burgermeester Pabstlaan 10, Hoofddorp
entree: aanmelden via info@broodfonds.nl
Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl.