Toneelschuur productie Don Carlos genomineerd voor BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs

0

Woensdag 8 juni is bekend gemaakt, dat Nina Spijkers met haar Toneelschuur productie Don Carlos is genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016. In totaal zijn er zeven genomineerden, waaronder ook de Toneelschuur productie Smekelingen in regie van Olivier Diepenhorst. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 1 september tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg Amsterdam. Meer informatie: www.tf.nl.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen. De winnaar ontvangt een bedrag van 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs wil met deze prijs fungeren als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers, die op deze manier ook binnen het Nederlands Theater Festival extra aandacht krijgen.

Don Carlos was van 21 april tot en met 3 juni te zien in de Nederlandse theaters en werd enthousiast ontvangen door pers en publiek.

De jonge regisseuse Nina Spijkers (1988) gebruikte de toneelklassieker van Friedrich Schiller om een parallel te trekken naar de geest van revolutie en verandering die nu door de wereld trekt en vooral de rol die haar eigen generatie hierin speelt. Samen met de jonge acteurs Justus van Dillen, Linde van den Heuvel, Judith Noyons en Xander van Vledder ging ze het stuk te lijf met de passie en strijdlust die Schiller in hen losmaakt.

Over Nina Spijkers
Nina Spijkers is één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2014 studeerde zij succesvol af met de voorstelling Kwartet, eveneens gespeeld door de acteurs Xander van Vledder en Justus van Dillen. In 2015 maakte ze haar debuut bij Toneelschuur Producties met Phaedra’s Love. In het voorjaar van 2017 regisseert ze bij Toneelschuur Producties Ivanov van Anton Tsjechov met o.a. Roeland Fernhout, Hajo Bruins, Xander van Vledder, Wendell Jaspers, Tijn Docter.

Credits
Don Carlos is een voorstelling van Toneelschuur Producties. regie Nina Spijkers tekst Friedrich Schiller vertaling Tom Kleijn met Justus van Dillen, Linde van den Heuvel, Judith Noyons en Xander van Vledder dramaturgie Martine Manten decor Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek kostuums Nicky Nina de Jong, lichtontwerp Coen Schut, geluidsontwerp Maarten de Rooij, techniek + productie + publiciteit Toneelschuur Producties

Meer informatie: www.toneelschuurproducties.nl/don-carlos.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)