Inschrijving gestart hardloopevenement ‘Wijckloop’

0

Prachtige hardlooproutes door Noordhollands duinreservaat

De zevende editie van de ‘Wijckloop’ vindt dit jaar plaats op zondag 2 oktober 2016. Dit unieke hardloopevenement met diverse afstanden, voor jong en oud, heeft in de afgelopen jaren veel fans verzameld. De uitdagende parcours lopen door de duinen van Wijk aan Zee en Heemskerk. De organisatie van dit hardloopevenement is in handen van medewerkers van Het Rode Kruis Ziekenhuis, Viva! Zorggroep en Heliomare, die dit vrijwillig organiseren.

Voor zowel de beginnende als de meer gevorderde hardloper zijn routes uitgestippeld. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor afstanden van 5km, 10km of 16km. De routes lopen grotendeels over onverharde paden en door de duinen. Bij de 10km en 16km lopen deelnemers ook over het strand en de route van 16km gaat tevens over de Kruisberg. Voor de jonge sportievelingen zijn er twee mooie parcours van 1½ en 3km. Ouders en begeleiders mogen meelopen om aan te moedigen! Dat kan voordat hun eigen wedstrijd start. Voor de winnaars van alle hardloopafstanden zijn er leuke prijzen beschikbaar en alle deelnemers ontvangen een herinnering. Inschrijving kan uitsluitend via wijckloop.nl of inschrijven.nl voor vrijdag 30 september. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 500 deelnemers.

Initiatief samenwerkende organisaties
De Wijckloop is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van het Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep en Heliomare. Het initiatief heeft als doel de medewerkers van de zorginstellingen en de bewoners in de regio IJmond en omgeving te stimuleren om te bewegen. De Wijckloop staat bekend om de ongedwongen sfeer en haar laagdrempeligheid. De Wijckloop wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deze vrijwilligers vervullen diverse taken: assistentie bij het parkeren, helpen bij de inschrijving, het opbouwen en opruimen van start en finish en het begeleiden van de hardlopers op het parcours. Zonder hulp van deze vrijwilligers kan dit evenement niet georganiseerd worden.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)