Sluiting apotheek bij Spaarne Gasthuis in Heemstede

0

Per 1 augustus 2016

De SAHZ apotheek gevestigd in het Spaarne Gasthuis locatie Heemstede sluit per 1 augustus de deuren. Het besluit hiertoe is genomen nadat er onderzoek is gedaan naar een effectief en efficiënt gebruik van de capaciteit van de SAHZ apotheken.

Het is financieel niet langer verantwoord om de vestiging Heemstede nog langer open te houden. Oorzaak is het inmiddels te geringe aantal recepten dat nog aangeboden wordt in combinatie met de aanwezigheid van nog vier apotheken in Heemstede.

Inwoners uit het verzorgingsgebied kunnen vanaf 1 augustus uiteraard terecht bij de SAHZ apotheek in het Spaarne Gasthuis, locatie Haarlem Zuid. Deze dienstapotheek is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Ook in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp kunnen zij bij de SAHZ apotheek terecht, van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 21:00uur en in het weekend tussen 9:30 en 18:00 uur. Wanneer de patiënt daar toestemming voor heeft gegeven kan het medicatiedossier naadloos overgenomen worden.

De SAHZ apotheek maakt onderdeel uit van de Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen met locaties in Haarlem Zuid, Haarlem Noord en Hoofddorp. Zie de website www.sahz.nl.