Documentaire over Haarlemse oprichter Corendon

0

Eerste Uitblinkers in Zaken: Next stop: Ibiza. Het ongelooflijke verhaal van de Haarlemse Corendon-oprichter Atilay Uslu

De Haarlemse Corendon-oprichter Atilay Uslu (48) staat centraal in de eerste aflevering van de documentairereeks Uitblinkers in Zaken van Ziggo Zakelijk. In Next stop: Ibiza. Het ongelooflijke verhaal van Corendon-oprichter Atilay Uslu vertelt hij zijn ondernemersverhaal terwijl hij zijn eerste hotel in Ibiza opent. De 25 minuten durende documentaire is exclusief te zien op www.ziggo.nl/corendon en via TV op kanaal 13.

Wat Stelios Haji-Ioannou van easyJet is voor de luchtvaart, is Haarlemmer Atilay Uslu voor de reis- en hotelbranche. Atilay Uslu begon als uitbater van een shoarmazaak en had alleen een diploma elektrotechniek op zak. Toen hij 16 jaar geleden begon met het kleine reisbureau Corendon, had niemand kunnen denken dat dit uit zou groeien tot het reisimperium dat het nu is. In Next stop: Ibiza. Het ongelooflijke verhaal van Corendon-oprichter Atilay Uslu is Uslu ontwapenend eerlijk over zijn manier van werken: “Winst en verlies zijn broer en zus. Natuurlijk doe je zaken om succesvol te zijn. Maar soms is dat niet zo en dat moet je ook accepteren.”

Ode aan fascinerende ondernemers
Erik Wiechers, Senior Vice-President van Ziggo Zakelijk: “Niemand heeft de reismarkt zo opengebroken als Atilay. En nu volgen we hem exclusief bij de opening van zijn eerste eigen resort op het ultieme vakantie-eiland: Ibiza. Wij zien de online videoserie Uitblinkers in Zaken als een ode aan fascinerende ondernemers. Aan mensen die kansen zien, grenzen willen verleggen, die plezier in het ondernemen hebben en op een leuke, verrassende manier relevant voor hun klanten willen zijn. Dat komt heel dicht bij wat we als Ziggo altijd aan onze klanten proberen te bieden: ook met onze zakelijke oplossingen.

Gat in de markt
Bij Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal te vertellen hebben. Niet alleen door het vak waar ze in werken, maar vooral door hun aanpak. Bij Atilay Uslu is het een gat in de markt waar hij op in heeft gespeeld: na een reisbureau en verschillende hotels heeft hij nu ook een betaalbaar hotel in Ibiza: “Normaal is Ibiza onbetaalbaar voor gezinnen met kinderen. Dat hebben wij betaalbaar gemaakt.

De documentaire is exclusief gemaakt voor Ziggo Zakelijk en online alleen te bekijken via www.ziggo.nl/corendon.