Donorweek 2016

0

Dinsdag 11 oktober in Hoofddorp en donderdag 13 oktober in Haarlem Zuid

Ook in 2016 is er één week waarin orgaandonatie in het middelpunt van alle belangstelling staat. De Donorweek is dit jaar van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober. De Nederlandse Transplantatiestichting (NTS), de gezondheidsfondsen en het ministerie van VWS en alle anderen die in actie komen vragen tijdens deze week aandacht voor orgaan- en weefseldonatie.

Een belangrijk doel is mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen in het Donorregister. Ook het Spaarne Gasthuis doet mee aan de donorweek.

In het Spaarne Gasthuis Hoofddorp staat tijdens de donorweek in de centrale hal een informatiestand met informatie over orgaandonatie. Op dinsdag 11 oktober zal in Hoofddorp vanaf 11 uur extra informatie gegeven worden door een vrijwilliger van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

In het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid staat bij het patiënten service bureau tijdens de donorweek een informatiestand .Op donderdag 13 oktober zal in Haarlem Zuid vanaf 11 uur een vrijwilliger van de Nederlandse Transplantatie Stichting aanwezig zijn voor extra informatie. Beide vrijwilligers hebben in het verleden zelf een transplantatie ondergaan.

Meer informatie is ook te vinden op de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting op www.transplantatiestichting.nl.