MemoryBox; een herinnering na een uitvaart

0

Het nieuwe Haarlemse bedrijf Tears Are Us presenteert op de Uitvaart Vakbeurs 2016 in Gorinchem een volledig nieuwe productlijn. Een speciaal vervaardigde memorybox met een kaarsje en een zakdoek, al dan niet voorzien van een persoonlijke quote. Deze MemoryBox kan uitgereikt worden aan alle bezoekers bij een uitvaart. Tears Are Us staat op deze beurs van 28 tot en met 30 september in Gorinchem.

Het idee lijkt voor de hand liggend, maar bestaat tot nu toe nog niet: de mogelijkheid een tastbare herinnering mee te geven na een uitvaart. De MemoryBox bevat een aantal zakdoekjes die gebruikt kunnen worden tijdens de afscheidsceremonie en een speciaal kaarsje dat later thuis nog eens opgestoken kan worden ter herinnering aan de overledene. Ook kan gekozen worden voor een speciale stoffen zakdoek in verschillende kleuren met een speciale tekst erop gedrukt.

Herinnering mee naar huis
Initiatiefneemster Iris Reek heeft dit idee samen met een vriendin bedacht. “Ieder gaat op zijn eigen manier om met het verwerken van verlies. Wat ik miste op een afscheid van een dierbare is een aandenken dat je mee naar huis kunt nemen, een herinnering. Vooral om later nog eens extra stil te staan bij het verdriet. Rouwen mag, maar men doet het niet graag en al helemaal niet alleen. Hoe mooi is het niet als je na de uitvaart een herinnering aan je dierbare mee kan nemen in de vorm van een zakdoek met een persoonlijke quote erop. Ook de Memorybox, voorzien van een persoonlijke opdruk of tekst kun je bewaren om kleine voorwerpen die betrekking hebben op de overledene in te verzamelen.

Om zoveel mogelijk aan de wens van de nabestaanden én de overledene te kunnen voldoen heeft Tears Are Us verschillende MemoryBoxen om uit te kiezen. Naast de memoryboxen uit de collectie is er binnenkort ook de mogelijkheid een gepersonaliseerd doosje te kiezen. “Mensen kunnen dan een zelfgemaakt ontwerp aanleveren, dat door onze eigen grafische studio opgemaakt wordt. Tears Are Us onderneemt maatschappelijk verantwoord en alle producten worden in Nederland vervaardigd”, aldus Iris.

Uitvaart Vakbeurs 2016
Op de uitvaart Vakbeurs 2016 in Gorinchem presenteert Tears Are Us voor het eerst haar producten. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Het is een opvallende kleurrijke stand geworden die er uit springt op deze sober gekleurde beurs. Iris Reek legt uit: “Er is tegenwoordig gelukkig al veel meer mogelijk bij uitvaarten om een persoonlijk afscheid te verzorgen. Wij zijn er om hier een eigen kleur aan toe te voegen.

Meer informatie over Tears Are Us en de Uitvaart Vakbeurs 2016 is te vinden op www.tearsareus.com.

Advertentie