Opsteker voor digitale vrijwilligers

0

Project Digitaal Perron Kennemerland/IJmond organiseert op dinsdag 22 november een namiddag vol inspiratie en ontmoeting voor vrijwilligers die mensen helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden.

Om 16.00 uur opent wethouder Jur Botter (Haarlem) de bijeenkomst in het Rabobank IJmond Stadion (stadion van voetbalclub Telstar). Daarna worden de vrijwilligers getrakteerd op een workshop toegankelijkheid op de tablet en volgt een interactieve training in engelengeduld. De bijeenkomst sluit om 19.30 af na een gezamenlijke maaltijd.

Op allerlei locaties in de regio (Haarlem en IJmond) leggen vrijwilligers met groot enthousiasme uit hoe computers en tablets werken, hoe de digitale overheid werkt of hoe leuk de digitale aangifte bij de belastingdienst kan zijn. Zij doen dat in cursussen, computerinlopen, tijdens spreekuren en sommigen helpen de mensen thuis.

Deze vrijwilligers worden op 22 november niet alleen in het zonnetje gezet, maar zelf ook weer wat wijzer door de workshops die worden gegeven. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontmoeting. Het project hoort ook graag van hen wat zij zoal tegenkomen bij de begeleiding van mensen en waar behoefte aan is (bijv. goede doorverwijzingen).

De organisatie ligt bij project Digitaal Perron Kennemerland/IJmond. Dit project (ondersteund door Provincie Noord-Holland) zorgt voor een goede ontsluiting van het aanbod, zodat iedereen met digitale vragen vlakbij huis antwoorden kan krijgen. Aan het project werken allerlei organisaties mee zoals Haarlem Effect, Kontext, Welzijn Velsen, Welzijn Beverwijk, gemeente Haarlem en Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Oproep
Bent u zelf zo’n vrijwilliger of kent u iemand die dit werk doet, meld uzelf of iemand anders aan voor deze bijeenkomst bij Moniek Stricker: mstricker@haarlemeffect.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)