Leren schaken? Doe mee aan HaarlemSchaakt!

0
Image by stevepb from Pixabay
Image by stevepb from Pixabay

Het je zin om iets nieuws te leren? Doe dan mee aan HaarlemSchaakt! Wij bieden schaaktraining aan voor volwassenen. In zes weken tijd krijg je de basis van het schaakspel uitgelegd. Daarmee gewapend kun je aansluitend meteen instromen in je eerste schaaktoernooi!

Waar het voor kinderen gemeengoed is om nieuwe sporten en activiteiten te starten, zijn er voor volwassenen meer drempels. Als je als volwassene een willekeurige sportclub in een nieuwe discipline binnenstapt is het erg moeilijk om aansluiting te vinden bij het niveau van de vaak ervaren clubgenoten.

De smadelijke desillusie van opeenstapelende nederlagen schrikt menig volwassene af om het zelfs maar te proberen. Dat is erg jammer, want nieuwe dingen leren houdt je jong!

Met ons nieuwe initiatief HaarlemSchaakt springt schaakclub Kennemer Combinatie in dit gat. Schaken kan bij uitstek door jong en oud kan worden gedaan. Bovendien wordt het geassocieerd met allerlei positieve gezondheidseffecten. Schaken is dus een leuke manier is om zowel de hersenen scherp te houden als nieuwe sociale contacten op te doen!

Meer weten over HaarlemSchaakt? Kijk dan op www.haarlemschaakt.nl. Of volg ons op instagram.

- Advertentie -