Google bezoekt Haarlem in grootste Privacy Tour ooit

0

Google-medewerkers gaan met privacy-caravan terug naar hun roots

Google Nederland trekt sinds eind maart het land door om aandacht te vragen voor privacy. Met een heuse privacy-caravan gaat Google langs 20 steden en dorpen in alle Nederlandse provincies om iedereen te laten zien waar en hoe ze hun privacy-instellingen kunnen aanpassen aan hun eigen wensen. Het is de grootste privacy tour die Google ooit heeft gedaan. De privacy-caravan doet op donderdag 20 april het centrum van Haarlem aan.

Nederlandse Google-medewerkers (‘Googlers’) gaan vijf weken met de Google privacy-caravan terug naar hun eigen regio. Op onder andere lokale markten en pleinen treedt Google actief naar buiten en kunnen geïnteresseerden al hun privacy-gerelateerde vragen stellen aan de aanwezige Googlers.

Privacy een veel gezocht onderwerp
Dat Nederlanders privacy belangrijk vinden, blijkt wel uit Google’s zoekmachine. Nederland staat tweede op de lijst van landen waar het meeste naar privacy wordt gezocht – achter Australië en vóór Italië, de VS en Canada.

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Hoe kun je het internet veilig gebruiken en hoe regel je je privacy? In Nederland wordt daar heel veel op gezocht. Bij Google vinden we dat mensen zelf moeten bepalen welke gegevens ze delen en wat daarmee gebeurt. Logisch dus dat Google een privacycheck heeft, waarin iedereen zijn eigen keuzes kan maken. Om aan alle mensen in Nederland te laten zien hoe dat precies werkt, gaan we de komende weken op pad met de privacy-caravan. Want Google vindt: het zijn jouw gegevens, dus jij beslist wat daarmee gebeurt. We gaan in heel Nederland laten zien hoe je dat doet.

Privacy Tour Haarlem
Op donderdag 20 april staat de privacy-caravan op de markt in de Floresstraat in Haarlem. De caravan wordt om 09:00 uur geopend door Haarlemse Googlers en zal tot 16:00 uur toegankelijk zijn voor het publiek.

De tour doet een mix van grote en kleine steden aan, zoals Leeuwarden, Rotterdam, Leiden, Meppel en Enschede. De tour eindigt in Den Haag. Het volledige tourschema is hier te vinden.