Tentoonstelling Zeeland: Fruitbomen en bloemdijken bij Kunsthandel KRUIS-WEG 68

0

Op vrijdag 21 april 2017 om 16.00 uur wordt de tentoonstelling van fotograaf Jan Voster geopend bij Kunsthandel KRUIS-WEG 68 te Haarlem. In aanwezigheid van Jan Voster zal Michel van Overbeeke de tentoonstelling inleiden.

Jan Voster (1949) heeft zijn opleiding tot fotograaf genoten aan de Rietveld Academie en exposeerde in binnen – en buitenland met het accent op Ierland. Jan Voster: “In mijn fotografische werk heeft de vraagstelling, wie we zijn, wat we hier doen op aarde en hoe de natuur daarop reageert, altijd centraal gestaan.”

De foto’s voor de tentoonstelling bij KRUIS-WEG68 zijn gemaakt in Zeeland In het hart van Zuid-Beveland, waar circa 170 verdronken dorpen zijn,

Door de eeuwen heen heeft iedere stormvloed zijn sporen achtergelaten in de vorm van welen, de kleine watertjes die zijn ontstaan door het terugtrekken van de zee na een stormvloed. De bekendste is de Zwaakse Weel, ooit een druk bevaren getijden kreek, de verbinding tussen de Westerschelde en het Veerse Gat.

In het gebied wat bekend staat als de Bloemdijken of het Heggengebied, waar zeldzame struiken – en plantensoorten prachtig met elkaar zijn verweven, zijn de eerste dijken door mensen handen aangelegd om de drooggevallen slib te beschermen, waardoor er een heel mooie kronkelige dijken landschap is ontstaan.

Dit is het thema van m’n beeldverhaal: georganiseerde natuur tegenover vrije natuur.”

Info
Kunsthandel KRUIS-WEG68 Kruisweg 68 
2011 LE Haarlem
www.kruis-weg68.com
do/vrij/za van 11.00 – 18.00 uur of op afspraak tel. –