Haarlemse sportclubs winnen gratis energieadvies in de Nuon Club Competitie

0

Nominaties dankzij originele energiebespaarideeën voor sportclubs

Een lagere energierekening zodat er meer geld overblijft voor de sport. Dat was de inzet van de derde editie van de Nuon Club Competitie, de landelijke energiebespaarwedstrijd voor sportclubs. Vanaf vandaag mogen negen sportclubs zich officieel de winnaar noemen. De deelnemende clubs uit Haarlem grijpen naast de hoofdprijs van 10.000 euro, maar winnen wel een gratis energieadvies van Nuon.

Met hun creatieve ideeen om energie te besparen, drongen vijftig clubs door naar de finale. Ook Dorus & Doortje Rijkers en H.K.C. Aurora uit Haarlem werden genomineerd door een deskundige jury, die werd gevormd door onder meer sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As en Nuon-CEO Peter Smink. De jury selecteerde de vijftig finalisten op basis van de inhoud van hun inzending, de creativiteit en de energie die erin gestoken is.

De afgelopen weken stemden ruim zestigduizend Nederlanders uit binnen- en buitenland op hun favoriete sportclub. De negen clubs die de meeste publieksstemmen binnen wisten te slepen, zijn uitgeroepen tot winnaars. Zij ontvangen elk een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen ze investeren in maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie om zo de energierekening structureel te verlagen. De negen winnaars van de Nuon Club Competitie 2016 en hun inzendingen zijn te vinden via nuon.nl/club.

Gratis energieadvies
Alle vijftig finalisten krijgen bovendien een gratis energieadvies, waarbij de energiehuishouding van de vereniging gedetailleerd in kaart wordt gebracht. Met de aanbevelingen uit het advies kunnen de sportclubs aan de slag om de energierekening omlaag te krijgen.

Besparing op energie hard nodig
De energiekosten van sportclubs bedragen gemiddeld 15-20% van de begroting. Uit recent onderzoek van Nuon bleek dat 40% van de Nederlandse sportclubs financiële problemen heeft, een stijging van 4% ten opzicht van twee jaar geleden. En dat voelen de clubs: kantineprijzen en contributies moeten worden verhoogd of trainingen worden geschrapt. Een fikse besparing op de energierekening is dan ook meer dan welkom.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)