Toneelschuur Producties presenteert PROEFwerk #1

0

Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht

Ook dit seizoen presenteert Toneelschuur Producties drie zondagmiddagen PROEF werk. De eerste editie is op zondag 29 januari om 15.30 uur in samenwerking met de Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht. Tussendoor en na afloop kunt u proeven van een hapje en een drankje (verzorgd door Restaurant Dijkers) en kennismaken met de makers.

Eén van de voorstellingen die tijdens deze editie te zien is, is gemaakt door de Haarlemse Sanne Smits, die eerder ook jongeren ambassadeur van de Toneelschuur was en oud-deelneemster aan Starring #, de jaarlijkse jongerenvoorstelling van Toneelschuur Producties.

Kaarten à € 10 (inclusief een hapje en een drankje) zijn te koop via www.toneelschuur.nl of telefonisch: 023 5173910 en aan de kassa van de Toneelschuur.

DEZE MIDDAG STAAN ER TWEE KORTE VOORSTELLINGEN OP HET PROGRAMMA:

THE AMERICAN DREAM

Zoals ik u zei: ik mis alles… ik heb geen gevoel… geen gevoel meer, nergens… ik ben alleen maar wat u hier ziet…. verder niets. En dat kan nooit meer anders worden.

Gilles Groot (3de jaar regie) maakte zijn voorstelling The American Dream in het Praktijkhuis voor de 3de jaar regisseurs. Binnen het Praktijkhuis ensceneren de 3de jaar studenten een toneeltekst van drie kwartier, begeleid door een regisseur uit de beroepspraktijk. In dit geval was dat Christophe Aussems.

tekst – Edward Albee, regie en bewerking – Gilles Groot, spel – Femke Arnouts, Wianda Bongen, Joost Koning, Tarik Moree, Lester van Olffen , coaching: Christophe Aussems, met dank aan: Daniël ‘t Hoen

PAUZE

S O M N I A

Een meisje droomt. Over nu, over vroeger, maar vooral over later. In de nacht is alles mogelijk.

De van oorsprong Haarlemse Sanne Smits, oud-ambassadeur en Starring# deelneemster van de Toneelschuur is nu 3e jaar student aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht.
Zij maakte de voorstelling S O M N I A als onderdeel van het jaarlijkse festival Musica Sacra in Maastricht. Binnen de Toneelacademie betekent de Musica Sacra periode dat de studenten 2 à 3 weken vrij aan het werk gaan, zonder begeleiding, in zelf samengestelde collectieven vanuit alle opleidingen. Zij werken vanuit het thema van het festival aan voorstellingen van maximaal 30 minuten.

spel – Renee de Graaff, Ellie De Lange, Lilia Müller, regie – Sanne Smits, concept – Renee de Graaff, Ellie De Lange, Sanne Smits

Over het Schuur Atelier
In het Schuur Atelier geeft Toneelschuur Producties jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. Dit doet het productiehuis op verschillende manieren: In de drie edities PROEF werk wordt studenten van de theateropleidingen Amsterdam, Arnhem en Maastricht de mogelijkheid geboden zichzelf en hun proeves te presenteren aan “echt” publiek. Daarnaast regisseert een jong regietalent jaarlijks de jongerenproductie Starring # voor en door jongeren uit Haarlem en omstreken. En tenslotte biedt het Schuur Atelier onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Alle trajecten van het Schuur Atelier hebben openbare presentaties in de studio’s of een van de theaterzalen van de Toneelschuur.