Expositie “Kies de fotograaf – politici in beeld”

0

In Fotogalerie De Gang is vanaf 6 februari de expositie ‘Kies de fotograaf – Politici in beeld’ te zien. Deze expositie is geopend t/m 15 april 2017. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht, hebben wij 30 fotografen uitgenodigd een aansprekend portret van een (oud)politicus te leveren. Het resultaat is dat er 30 verschillende politici in 30 verschillende stijlen te bewonderen zijn. Iedere bezoeker mag stemmen welk portret het meest ultieme is. Op 15 maart wordt tijdens een geanimeerde verkiezingsavond om 20.45 uur bekend gemaakt welke fotograaf zich de grote winnaar mag noemen. Tot 15 april kunt u kennis nemen van de uitslag.

Minister Plasterk had toegezegd de opening te verrichten, maar hij moet daar van afzien vanwege het aftreden van minister Van der Steur. Het herschikken van ministeries heeft ook de agenda van Plasterk herschikt. Jammer, maar wij hebben een flitsend alternatief in elkaar gedraaid. Ziggy Klazes presenteert een aantal zeer verrassende journalistieke snaptshots ter inleiding op de expositie. Deze worden op een originele wijze muzikaal omlijst door Yu Nagayama en Dick Koomans. Oud burgemeester Jaap Pop krijgt ter opening het eerste stembiljet uitgereikt. Daarna kunt u gaan genieten van een zeer bijzondere expositie. Kom kijken, kom kiezen.

De opening zal plaatsvinden op zondag 5 februari om 12.00 uur in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24. Aansluitend kunt u tot 14.30 uur in De Gang de foto’s bewonderen en uw stem uitbrengen (een selfie maken mag!).

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente. Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.30 uur.

De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op
www.fotogaleriedegang.nl.