Jongerenvoorstelling Bromance van Toneelgroep Oostpool in de Toneelschuur

0

Een feel-good voorstelling die ook nog eens ergens over gaat

Bromance is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? Een voorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn.

Bromance is de winnaar van de Gouden Krekel 2016 voor meest indrukwekkende jeugdproductie. “Taalgebruik, regie, vormgeving en soundscape zijn strak, snel, efficiënt, raak en to the point. Opvallend is de klassiek-theatrale structuur: een ongrijpbare indringer ontregelt bestaande sociale structuren en verdwijnt even plots als hij opduikt; zijn komst werkt splijtend alsook helend. In Bromance krijgt deze vertrouwde vorm een verrassend pittige uitwerking: de heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen.” (juryrapport)

Ieder jaar maakt Toneelgroep Oostpool in samenwerking met Theater Sonnevanck twee voorstellingen voor jongeren. Bromance was meer dan honderd keer op middelbare scholen te zien (in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer) en speelde daarnaast in theater De Krakeling te Amsterdam en op festival Hoogte80 in Arnhem. De lyrische reacties van bezoekers van uiteenlopende leeftijden zijn de aanleiding voor een succesherneming in de theaters.

met: Daniel Cornelissen, Marius Mensink, Willem Voogd tekst: Joachim Robbrecht regie: Timothy de Gilde

Info
Bromance van Toneelgroep Oostpool / Theater Sonnevanck is te zien op wo 1 maart. De voorstelling begint om 20.00 uur in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem. Kaarten (vanaf € 12,50 / € 14,50 / €16,50) zijn te koop bij de Toneelschuur, via www.toneelschuur.nl of 023 5173910.