Available Jelly viert veertigjarig bestaan met frisse mix van dansmuziek, ballads en improvisatie

0

Available Jelly geeft sinds lange tijd weer een tournee door Europa en zal vrijdagavond 10 maart optreden in de Pletterij. De groep is veertig jaar geleden door Gregg Moore in de Verenigde Staten opgericht en kwam kort daarna naar Amsterdam om straatartiesten te begeleiden. De samenstelling is in de afgelopen jaren gewijzigd, maar de groep heeft nog steeds een avontuurlijk muzikaal en eclectisch repertoire.

De band heeft de afgelopen paar jaar alleen in Chicago gespeeld. Oprichter en tubaist Gregg Moore, is na 15 jaar afwezigheid weer terug in Nederland om een reeks concerten te spelen. Hij zal op het podium staan met broer Michael op klarinet en altsax, cornettist Eric Boeren, trombonist Wolter Wierbos en slagwerker/ percussionist Michael Vatcher.

Available Jelly heeft een brede kijk op muziek. Op een geheel onbevangen manier wordt met allerhande genres van binnen en buiten de jazz en geïmproviseerde muziek omgesprongen. Steeds wordt de essentie uit de muziek gehaald en in een eigentijds licht geplaatst. Available Jelly kan rauw en uitgelaten klinken, maar ook verfijnd en ingetogen. Hecht samenspel, een rijk klankenpalet, doorgewinterde solisten en een ongebreidelde speeldrift maken een concert van Available Jelly steeds tot een muzikaal feest.

Ook staan er enkele nummers van de vorige week overleden Misha Mengelberg op het programma. Verder hoort u deze avond aanstekelijke dansmuziek, sfeervolle ballads en improvisaties. Bij een concert van Available Jelly kunt u speelse muziek uit alle windrichtingen verwachten.

Info
Vrijdag 10 maart,  het concert begint om 20.30 uur
Toegang: € 10,00 / onder 25 jaar € 7,50,–
De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Reserveren via reserveren@pletterij.nl

Advertentie