Kikkers en padden in actie op de buitenplaats Leyduin

0

Geniet van het voorjaar tijdens excursie bij Vogelenzang

Het is maart en de amfibieën krijgen het voorjaar in de kop. U kunt het op zondag 26 maart van 20.00 tot 21.00 uur op de buitenplaats Leyduin bekijken. Samen met boswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland op zoek naar kikkers, padden en salamanders!

Amfibieën zijn wonderlijke dieren die soms op het water en dan weer op het land leven. In de koude periode gaan ze in winterslaap. Nu de temperatuur weer stijgt worden ze actief. Ze zoeken het water op waar ze zijn geboren. Daar paren ze en kunnen we het resultaat in het water terugvinden. De paddensnoeren en het kikkerdril. Op de buitenplaats Leyduin komen de kleine watersalamander, de bruine en groene kikker en de gewone pad voor. Ook de rugstreeppad. Een bijzondere soort die zich in het voorjaar soms duidelijk laat horen. De boswachter weet er alles van. Ook voor kinderen een leuke excursie.

Info
Aanmelden kan op www.gaatumee.nl.
Vertrekpunt: Leyduin: Leidsevaartweg tussen 49 en 51 Heemstede. Na 100 meter rechts vindt u de parkeerplaats. We verzamelen op het parkeerterrein.
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers mogen gratis mee!

> Schaap Tools & Parts: De elektrisch gereedschap speciaalzaak van Haarlem

Al ruim 20 jaar is Schaap Tools & Parts aan de Reitzstraat in Haarlem de elektrisch gereedschap speciaalzaak voor verkoop, reparatie, NEN3140 keuringen en serviceadres voor bekende A-merken.
Delen
Vorig artikelInloopuur voor rugpatiënten
Volgend artikelArtvark en KRUIS-WEG68 slaan de handen ineen
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.