Artvark en KRUIS-WEG68 slaan de handen ineen

0

In juni 2016 presenteerde Artvark, het nieuwe kunstinitiatief, haar eerste kunstenaars. Nu driekwart jaar later, nodigden Michel van Overbeeke en Joke Stoute van de relatief nieuwe galerie Kunsthandel KRUIS-WEG68 in Haarlem Artvark uit om de handen ineen te slaan.

Naast het samen organiseren van exposities en evenementen zal de Artvark-collectie een vaste plek in de galerie zal krijgen zodat het, naast online, nu ook mogelijk is de werken in ‘real life’ te bekijken.

Om deze samenwerking in te luiden, organiseert Artvark van 10 maart tot 15 april haar eerste expositie in de galerie: ‘Stripped’.

De kunstenaars die Artvark in ‘Stripped’ brengt, werken alle drie met een ander medium maar hebben met elkaar gemeen dat ze in hun werk hun beelden terugbrengen tot de pure essentie.

Ilco Louis (fotograaf en beeldend kunstenaar) maakt voor zijn foto’s vaak gebruik van glasnegatieven, de zo genaamde ‘dry plate’ techniek. In de expositie ‘Stripped’ toont hij onder andere een recente portretserie waarin hij op weg is naar de 99 stuks. Daarin fotografeert hij bekende en minder bekende Nederlanders waaronder Cees Dam, Koos Breukel, en Paul Blanca.

Joke Hak brengt geschilderde portretten van film- en popsterren. In ‘Stripped toont ze grote en kleinere werken, waarvan een serie van 10 kleine unica bedoeld is als Artvark-editie.

Marcella Kuiper toont via de nieuwe, door een groep jonge Nederlandse designers ontwikkelde Beam, een videowerk dat ons een onorthordox, kwetsbaar beeld geeft van een kruipend meisje.

Info
Opening: vrijdag 10 maart om 16.00 uur
Locatie: Kunsthandel KRUIS-WEG68, Kruisweg 68 Haarlem (op 2 minuten loopafstand van station Haarlem CS).
Expositie: van 10 maart tot en met 15 april 2017.
Te bezoeken op donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

Advertentie