Grootste Band financieel gered nu nog muzikanten erbij

0

Het optreden van de Grootste Band van Nederland op 28 mei a.s. in Haarlem gaat definitief door. Het bedrijfsleven in de stad heeft het unieke Haarlemse evenement liefdevol omarmd en er voor gezorgd dat het gat in de begroting is gedicht. Het evenement is daardoor gered, maar voor het wereldrecord dienen er wel nog een paar honderd muzikanten zich aan te melden.

Initiatiefnemer Alain Timmers is verguld met het gedichte gat in de begroting. “De afgelopen maand heeft het bestuur keihard gewerkt om grote en kleine sponsoren te vinden die na het afhaken van een grote sponsor, ons initiatief ondersteunden. Het zal toch niet gebeuren dat we, met een nominatie als beste nieuwe evenement op zak, het zouden moeten afgelasten? Via Facebook en de plaatselijke krant plaatsten we twee weken geleden een noodkreet. Daarna kwam ontzettend veel op ons af, van muzikanten tot en met ondernemers. We mochten op diverse netwerkbijeenkomsten ons woordje doen en na afloop stonden veel ondernemers uit het Haarlemse bedrijfsleven op om te sponsoren. Een nieuwe hoofdsponsor is gevonden in Women’s Health Club Delphis uit Haarlem.

Wereldrecordpoging om aandacht voor Muziekids te vragen
Na het optreden van 250 muzikanten als de Grootste Band van Nederland (DGBVN) vorig jaar op de Grote Markt is het idee ontstaan, om nog één keer groter dan groot te gaan. “We gaan met meer dan 1000 bandleden uit heel Nederland een recordpoging doen om aandacht te genereren voor stichting Muziekids. DGBVN wil dat iedereen muziek kan maken, vooral kinderen. Maar niet iedereen kan dat. Omdat er geen geld in het gezin is, of omdat kinderen te ziek zijn om dit te doen. Daarom ondersteunen wij de werkzaamheden van stichting Muziekids. Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, kennis te laten maken met het spelen, luisteren en beleven van muziek. Dat kan een belangrijke rol spelen bij herstellen en genezen van een ziekte,” zegt Alain Timmers.

Nog wel muzikanten gezocht
De organisatie gaat nu in volle kracht vooruit om alles op tijd klaar te hebben. Op 28 mei worden honderden zangers begeleid door honderden bassisten, drummers, gitaristen, toetsenisten en blazers op het evenemententerrein achter de Lichtfabriek in Haarlem. Het streefgetal van 1000 is echter nog niet in zicht. “De Facebookgroep met muzikanten is nu al een grote community waarin veel gebeurd. We hebben inmiddels ruim 500 échte aanmeldingen voor deelname. Maar er moeten nog wel wat muzikanten bij om Haarlem op de kaart te zetten als stad met de Grootste Band ter Wereld,” besluit Timmers die zelf ook meespeelt als bassist met een oproep. “Dus wil jij een mooi evenement meemaken en een goed doel steunen, geef je dan nu op via www.dgbvn.nl.

Advertentie