Getuigen gezocht van poging tot mishandeling

0

De politie is op zoek naar getuigen van een incident dat woensdagmiddag 15 maart 2017 plaats vond op de Rustenburgerlaan in Haarlem.

Omstreeks 12.15 uur zagen twee politiemensen (in burger en op de fiets) een Seat Ibiza stilstaan op de Oude Zijlvest. In de auto zaten twee personen. Een voetganger stapte achterin om een minuutje later weer uit te stappen. Mogelijk vond er een drugstransactie plaats. Toen de persoon weer uitstapte werd hij gevolgd door één van de politiemensen die de man op het Boerhaveplein aansprak. Deze bleek zojuist in de auto een bolletje cocaïne gekocht te hebben.

De andere politieman fietste achter de auto aan. Op het moment dat deze op de Rustenburgerlaan in het verkeer stil kwam te staan fietste de politieman naar hem toe. Links naast de auto was een onopvallende politieauto komen staan zodat de bestuurder niet weg kon rijden. Hij probeerde dit echter toch en reed op de politieman in. Deze kon nog maar net op tijd wegspringen. De bestuurder reed vervolgens weg over het voet- en fietspad, waarbij hij de nodige risico’s nam met voetgangers en fietsers.

Bent u getuige geweest van het incident op de Rustenburgerlaan, neem dan contact op met de politie in Haarlem via tel.nr. 0900-8844.

Advertentie