Succesvolle landelijke aftrap Opschoondag op Bavinckschool

0

Eén buurt, één missie!’ Dat is het thema van de Landelijke Opschoondag 2017 op 25 maart. In de week van 20-24 maart geven scholen en centra voor buitenschoolse opvang al het goede voorbeeld.

De landelijke aftrap van de Opschoondag vond plaats op woensdag 22 maart op de Dr. H. Bavinckschool. Kinderen begonnen de dag met troeptrimmen in het park. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema gaf het startschot voor deze opschoonactie.

De Dr. H. Bavinckschool in Haarlem wordt een Eco-school en vindt de thema’s afval en duurzaamheid belangrijk. Eco-schools maken leerlingen bewust van thema’s afval scheiden en energiebesparing. Op 22 maart begonnen kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 de dag met troeptrimmen in het park: een soort gymles waar de kinderen op een sportieve manier zwerfafval opruimen. Wethouder Duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema gaf het startsein. Het ingezamelde zwerfafval leverden de kinderen in bij een wagen van Spaarnelanden. Daarna gingen de kinderen weer naar school waar leerlingen van groep 5 een zwerfafvalfanfare van zelfgemaakte instrumenten lieten horen.

Haarlem schoon
In Haarlem deden ook de Hannie Schaftschool, de Zuiderpolderschool en de Molenwiek Montessori school aan de landelijke Opschoonactie mee. Op zaterdag 25 maart vindt er in een aantal wijken een Opschoonactie plaats.

Kijk voor activiteiten op www.nederlandschoon.nl/landelijkeopschoondag2017.

Meer foto’s zijn hier te vinden.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)