Kaashuis Tromp Heemstede behoort tot beste vijf kaasspeciaalzaken van Nederland

0

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event van het Vakcentrum, Kaas en Delicatessen heeft Kaashuis Tromp Heemstede in de strijd om de titel “Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2017” de 5e plaats behaald.

Kaashuis Tromp Heemstede is een echte specialist, de ondernemers hebben een compleet verhaal en beschikken over veel kennis. Er worden leuke eigengemaakte producten geproduceerd en er is een ruime keuze aan Hollandse en Buitenlandse kazen.

Nationale competities
Een onafhankelijke jury (bestaande uit een vakjury, een collega-winkelier uit een andere branche en een consumentenjury) heeft tussen 16 januari en 10 februari de winkels bezocht die hebben deelgenomen aan de voorronde. Na 20 februari zijn de vijf finalisten per categorie bezocht door drie andere juryleden (de categoriewinnaar van 2015, een collega-winkelier uit een versbranche en een consument). Ook deze juryleden hebben de winkels onafhankelijk van elkaar beoordeeld. De einduitslag is bepaald op basis van de bevindingen uit de beide juryrondes.

Onderscheidend ondernemen
De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeel(sbeleid), hygiëne en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een consumentenjury, die zich niet bekend maakte in de winkel, het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

In de juryrapporten uiten de juryleden met name lof over het vakmanschap en de passie van de ondernemers en hun medewerkers. Volgens de jury is heel duidelijk geworden dat je een onderscheiding alleen wint als je daadwerkelijk onderscheidend onderneemt. Dat kan alleen als je tot de top van de branche behoort.

Certificering Foodspecialiteitenwinkels
Deelname aan de Nationale Competities staat uitsluitend open voor bedrijven die in het bezit zijn van het certificaat Foodspecialiteitenwinkel. Deze Certificering Foodspecialiteitenwinkels is een jaarlijkse controle op meer dan 100 verschillende bedrijfsaspecten. Daarbij spelen hygiëne en versheid een doorslaggevende rol. Daarnaast worden de winkel, de ondernemer en/of bedrijfsleider en de medewerkers beoordeeld op zaken als kwaliteit en niveau van het assortiment, winkeluitstraling en vakkennis/adviesvaardigheid.

Organisatie
De Landelijke Competities en de certificering Foodspecialiteitenwinkel zijn initiatieven van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen te Woerden. Voor algemene informatie:
www.foodspecialiteitenwinkels.nl.