Programma Pletterij april

0

Het programma van de Pletterij voor april 2017 ziet er als volgt uit:

ma 3 april 20.30 uur Muziek: Electric Yoghurt Trio
Impro muziek van Wouter Planteijdt, Luc Ex en Marcel Schmidt.
Marcel Schmidt is drummer. Verder is hij nachtburgemeester van Haarlem en uitgever van onder meer de UITkrant Haarlem. Hij heeft in verschillende bands gespeeld, zoals De Raggende Manne. Sinds 2010 speelt hij voor de coverband Fox & The Mayors, waar onder meer ook oud- burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders speelt.
Luc Ex pseudoniem van Luc Klaasen, is een veelzijdig muzikant en componist, die in verschillende (internationale) bands heeft gespeeld. Vanaf 2008 speelt en schrijft hij voor de hedendaagse blues groep Rubatong, de primitieve avant-garde groep Naked Wolf en zijn eigen jazzkwartet Luc Ex’ Assemblée.
Wouter Planteijdt is zanger/gitarist van de band Sjako! Daarnaast is hij betrokken geweest als sessiemuzikant of producer bij veel verschillende projecten met onder andere Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal en Bob Fosko. In 2017 is hij samen met Martijn Bosman (drummer) begeleider van Sanne Wallis de Vries bij de theatershow Gut.
Toegang € 10,00/tot 25 jaar € 7,50

wo 5 april, 14.00 uur Film: Die Ehe der Maria Braun (1979) – Rainer Werner Fassbinder
Presentatie Lenie Peetoom
Die Ehe der Maria Braun is een bittere Fassbinder-fabel over het naoorlogse Wirtschaftswunder in West Duitsland. Hanna Schygulla heeft een schitterende rol als een soldatenvrouw die na de oorlog zeker weet dat haar man terugkomt en intussen alvast een bloeiend bestaan opbouwt.
Toegang €3,00/ tot 25 jaar €1,50

wo 5 april, 20.00 uur Jongerendebat Generation Why
Een maandelijks programma met voor en met jongeren. De avonden worden georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Generation Why en Haarlemse jongerenwerkers. Bekijk de website voor actuele informatie over het onderwerp.
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage gewenst

do 6 april 20.00 uur: Doculab Korte films
We vertonen onder andere korte films van Sophie Koster en Joshua van ’t Hoff, telkens met Q&A waarbij het publiek ook de mogelijkheid heeft de maker de kleren van het lijf te vragen. Joshua van ‘t Hoff laat zijn portret van Cinema Palace zien, en zal na deze korte film (07:08) wat vertellen over de geschiedenis van deze Haarlemse bioscoop aangevuld door fotomateriaal. Sophie Koster vertoont vier van haar portretvideo’s. Balletdanser Piet, Buster en zijn oneman-band, Racerunner Anies en Poppenspeelster Michaela komen aan bod.
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage gewenst

Vrijdag 7 april 20.30 uur muziek: Greetje Bijma Kwintet
In 1991 bracht Greetje Bijma met haar kwintet de cd Tales of a Voice (Enya Records) uit. Nu is het Greetje Bijma Kwintet terug, met nieuwe verhalen en frisse energie. Met het programma New Tales of a Voice keert Greetje terug naar haar muzikale drijfveer: verhalen vertellen. Ze kruipt in de huid van sterke vrouwen, helden, zoekers en twijfelaars. Samen met oude getrouwen Alan Laurillard en Charles Huffstadt en verse aanwinsten Jochem Braat en Roeland Dol leeft ze zich uit in eclectische muziek: blues en punk; jazz en new wave; r&b en impro; Nigeria, New York, Delhi en Alaska… en alles daartussenin. Soms theatraal, altijd intens.
Toegang € 10,00/tot 25 jaar € 7,50

woensdag 12 april, 14.00 uur Film: Humoresque (1946) – Jean Negulesco
Presentatie Lenie Peetoom
In deze prachtige sfeervolle film worden topprestaties geleverd op acteergebied door Joan Crawford als de betoverende Helen Wright en John Garfield als de ambitieuze violist Paul Boray, haar geliefde. Ook de vioolpartijen zijn subliem en werden ingespeeld door niemand minder dan Isaac Stern. Garfields prachtige spel is te danken aan twee echte violisten die letterlijk, achter hem verborgen zaten, een voor de vingerzetting en een voor de strijkstok.
Toegang €3,00/ tot 25 jaar €1,50

woensdag 19 april, 14.00 uur Film: Ieri, Oggi. Domani (1964) – Vittorio de Sica
Presentatie Lenie Peetoom
In deze drie sketches van De Sica komt de veelzijdigheid van het sterduo Sophia Loren en Marcello Mastroianni goed tot hun recht. Vooral de laatste sketch is een en al vuurwerk met als klapper de beroemd geworden striptease van Loren.
Toegang €3,00/tot 25 jaar €1,50

woensdag 19 april, 20.00 uur debat: Debatcafé
Een maandelijks gevarieerd programma met veel nieuws, interviews, muziek, columns, poëzie en debat over actuele kwesties. Debat o.l.v. Erwino Ouwerkerk en Annemieke Windt. Bekijk de website voor actuele informatie over de onderwerpen en de gasten.
Toegang: € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

donderdag 20 april 20.30 uur muziek: Improsessie
De Pletterij Improsessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. Zie de website voor actuele informatie.
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage gewenst

zaterdag 22 april 20.30 uur Grensverkenningen
Een minifestival met acts uit de uithoeken van het muzikale spectrum. Korte optredens met o.m. hedendaagse gecomponeerde muziek, impro-jazz, avant-garde pop en wereldmuziek. Vanwege het afwisselende programma en korte setjes is dit festival de perfecte plek om avant-garde te ontdekken. Zie de website voor actuele informatie.
Toegang: € 10/onder 25 jaar € 7,50

woensdag 26 april, 14.00 uur Film: Rebel without a cause (1955) – Nicholas Ray
Presentatie Lenie Peetoom
James Dean werd het tieneridool van de jaren vijftig in deze filmhit van de onbegrepen gekwelde tiener. De generatiekloof zorgt voor hartverscheurende en pathetische conflicten.
Jim ‘James Dean’, Judy, ‘Natalie Wood’, en John ‘Sal Mineo’ zijn de drie onbegrepen jongeren die elkaar ’s-nachts op het politiebureau ontmoeten, omdat ze weer iets uitgevreten hebben.
Als het echt uit de klauwen loopt komt de inkeer. Jim komt tot een betere verstandhouding met zijn vader en groeit door naar een meer volwassen gedrag.
Toegang: € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

woensdag 26 april 20.00 uur debat Tegenlicht Meet Up
De wekelijkse Tegenlicht uitzendingen van de VPRO lokken discussie uit en roepen reacties op. De Pletterij organiseert naar aanleiding van deze uitzendingen maandelijks een bijeenkomst. Hiervoor kiezen we één van de uitzendingen van die maand. We tonen fragmenten, praten hierover met gasten en gebruiken dit als startpunt voor de discussie met de bezoekers. Bekijk de website voor het actuele onderwerp.
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage gewenst

Info
Pletterij, Lange Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.

Advertentie