Verdachte van inbraak aangehouden

0

In de nacht van vrijdag op zaterdag kon de politie, op basis van een goed signalement, een verdachte van inbraak aanhouden. De verdachte is een 42-jarige man uit Haarlem.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie melding van de eigenaar van een bedrijfspand aan de Bilderdijkstraat dat er in zijn pand was ingebroken. De eigenaar bij aankomst bij zijn bedrijf gezien dat het slot uit een toegangshek was geforceerd. Het hek stond open. Ook de toegangsdeur naar zijn bedrijf was opengebroken. Toen hij de politie wilde bellen zag hij nog juist een man uit de auto van een van de buren stappen. Het ging hier niet om de buurman zelf, maar mogelijk om de verdachte. De melder kon direct een goed signalement doorgeven van de inbreker. Omdat hij achter de verdachte aanliep, wist de man ook de vluchtrichting door te geven. Even verderop kon de verdachte worden ingerekend.

De politie stelt een onderzoek in. Onbekend is nog of er iets is buitgemaakt.