Filmschuur biedt films ook online aan op Picl

0

Filmschuur, maar dan thuis

De nieuwste films en documentaires van de Filmschuur zijn ook thuis te zien. Het is de wens van elke filmfan: als een film in première gaat heb je meteen de keuze om de film in het filmtheater te kijken of thuis. Afgelopen jaar bood de Filmschuur een selectie van de nieuwste films ook on demand aan via Filmthuis, de online filmzaal. Vanaf vandaag heet Filmthuis: Picl. Naast een nieuwe naam wordt het kijken van arthousefilms thuis nog makkelijker gemaakt.

Wie kent het niet? Je leest een vijfsterren recensie in de krant of hoort vrienden praten over die ene fantastische arthousefilm, maar de komende week heb je geen tijd om naar de bioscoop te gaan. Tegen de tijd dat je een oppas hebt geregeld of je agenda hebt afgestemd met je vriend(in) is de film al weer weg. En vind deze dan maar eens, legaal, op een Video-On-Demand platform.

Daarom biedt de Filmschuur vanaf 28 maart een selectie van hun films aan op Picl, te beginnen met bijvoorbeeld Nicole van Kilsdonks nieuwe familiefilm Toen mijn vader een struik werd, Oscargenomineerde documentaire Life, Animated en IFFR-publieksfavoriet Noces. Op de site www.filmschuur.nl kun je zien welke films ook on demand aangeboden worden en daar ook direct bekijken. Vanuit de agenda of filmpagina klik je direct door naar de film op de Picl-player. Log in, betaal en kijk. De prijs is vergelijkbaar met een regulier bioscoopkaartje, namelijk 8,50 euro. Het gaat immers om premièrefilms. De films zijn op full HD en op alle apparaten te bekijken zoals smart TV, tablet, laptop of computer.

Picl is een initiatief van 14 grote Nederlandse filmtheaters. Allen bieden zij films on demand aan die ook in hun zaal draaien.

Advertentie