Open ochtend Nachtgasten

0

Woensdag 26 april met gratis ontbijt in bibliotheek Haarlem

Sinds een jaar of vier bestormen de Nachtgasten, vergezeld van gastacteurs, de Nederlandse theaters waarbij avond aan avond een gevecht op leven en dood losbarst om de mooiste rollen. De formule is eenvoudig, de uitvoering vereist het uiterste van de spelers. Vier acteurs kruipen in de huid van personages die ze nog niet kennen, terwijl het publiek wél deelgenoot is gemaakt van alle personages en hun verhaal.

Nachtgasten is de improvisatiehit van Nederland: meer dan tweehonderd voorstellingen en honderden gastacteurs verder kan het publiek niet genoeg krijgen van de acteurs die er al improviserend achter moeten zien te komen in welk verhaal ze zich bevinden.

Nachtgasten is als afzwemmen; je durft niét, je moet wél. Maar als je eenmaal koppie onder bent, wil je nog een keer en nog een keer.” Actrice Sigrid ten Napel

De Nachtgasten zijn een nieuw ontwikkelingstraject gestart: Schrijvers op de vloer. Afwisselend zullen jonge schrijvers een verhaallijn schrijven. Iedere voorstelling wordt compleet geïmproviseerd, waarbij het publiek meer weet dan de acteurs op het toneel. Dit leidt tot grappige, pijnlijke en ontroerende momenten. De schrijver zal iedere voorstelling in de zaal zitten om te zien wat er allemaal gedaan kan worden met zijn of haar verhaallijn. Op basis van deze avonden, wordt het verhaal verder uitgewerkt met als doel een volwaardig toneelstuk te creëren dat in de toekomst op de planken wordt gebracht.

Yorick Zwart, een van de Nachtgasten, zal u alles vertellen over de Nachtgast-methode en het nieuwe programma Schrijvers op de vloer.

Info
De open ochtend vindt plaats op woensdag 26 april van 8.00 uur tot 09.00 uur, in de bibliotheek op het station (Stationsplein 11H, tussen spoor 3 en 11), gratis toegang. De bibliotheek zorgt voor een heerlijk ontbijt!

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)