Veteraan Jurgen geeft vrijheid door op bevrijdingsfestival Haarlem

0

Vraag alles wat je wil weten aan Jurgen tijdens de speeddate

Veteraan Jurgen Duijster gaat 5 mei in gesprek met bevrijdingsfestivalbezoekers in Haarlem. Bezoekers kunnen hem en andere veteranen alles vragen over het werken in oorlogsgebieden, hun beleving van vrede en vrijheid en hoe zij hieraan hebben bijgedragen. In heel Nederland gaan festivalbezoekers en veteranen met elkaar in gesprek op vijftien bevrijdingsfestivals en staan stil bij thema’s als vrede, veiligheid en vrijheid. De speeddates zijn een initiatief van het Veteraneninstituut.

Jurgen werkt in de ICT-sector. Hij is getrouwd en heeft drie tienerkinderen. Jurgen is op uitzending geweest naar Bosnië-Herzegovina (UNPROFOR 1994), als viertonner-chauffeur van het 1e Nederlands-Belgische Transportbataljon. “Ik heb gezien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat is ook de reden waarom ik vrijwilligerswerk doe op scholen. Om te vertellen dat we er allemaal in de samenleving verantwoordelijk voor zijn om die vrijheid te houden. Door respectvol met elkaar om te gaan en door de vrijheid ook proberen door te geven aan de nieuwe generatie.

Geef vrijheid door
Nederland staat stil bij het meerjarenthema Geef vrijheid door van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zeven jaar geleden werd gestart met de eerste speeddates met veteranen op enkele bevrijdingsfestivals. Kiki Janssen van het Veteraneninstituut: “Het Veteraneninstituut organiseert speeddates op festivals in heel Nederland. We willen mensen de mogelijkheid bieden alles aan een veteraan te vragen wat zij willen weten. In de afgelopen jaren bleek dit een groot succes. Dit jaar gaan de veteranen in gesprek met bezoekers op maar liefst vijftien bevrijdingsfestivals. We hopen dat zij tijdens de speeddates ook dit jaar de vrijheid weer door kunnen geven.

Bevrijdingsfestivals 2017
Speeddaten met een veteraan kan in de tent van het Veteraneninstituut op bevrijdingsfestivals in Almere, Alkmaar, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle.

Meer informatie over de speeddates vindt u op veteraneninstituut.nl.

Advertentie