Met Botje Bij op zoek naar de Gruffalo

0

Kinderen van 4 – 7 jaar leren op speelse wijze programmeerlogica

Botje Bij is een schattig robotje, maar hij moet eerst geprogrammeerd worden om zijn weg te vinden in het bos. Botje Bij gaat op zoek naar de Gruffalo. De Gruffalo? Wat is dat voor beest? Dat weet alleen Muis. Kom je Botje Bij helpen?

Botje Bij is op woensdag 10 mei (aanvang 14:30 uur) in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32); op vrijdag 12 mei (aanvang 15:30 uur) in de Bibliotheek Haarlem Noord (Planetenlaan 170) en op woensdag 24 mei (aanvang 14:30 uur) in de Bibliotheek Bloemendaal (Korte Kleverlaan 9). De toegang is gratis. Meld je snel aan via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Eerst wordt er gezellig naar het verhaal van de Gruffalo geluisterd. Daarna gaan de kinderen aan de slag met het programmeren van Botje Bij. Want hij moet zijn weg vinden in een heel groot bos. Op zoek naar de Gruffalo. Onderweg komt Botje Bij natuurlijk allerlei hindernissen en opdrachten tegen. Botje Bij is een Bee-Bot. Dit is een programmeerbare robot waarmee kinderen zelf een bepaalde route kunnen uitstippelen, instellen en doorlopen. Tot slot gaat elk kind met het cadeauboekje van de Gruffalo naar huis. Zolang de voorraad strekt.

  • Woensdag 10 mei | 14:30 – 16:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem
  • Vrijdag 12 mei | 15:30 – 17:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170 in Haarlem
  • Woensdag 24 mei | 14:30 – 16:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9 in Bloemendaal