Nieuw seizoen literaire avonden Boek&Schuur met Jet Steinz

0

Boekhandel Athenaeum Haarlem en de Toneelschuur bieden ook volgend theaterseizoen drie literaire avonden aan, onder de noemer Boek&Schuur. De kaartverkoop voor Boek&Schuur start op dinsdag 23 mei, het aantal plekken is beperkt. Moderator van deze avonden is Jet Steinz. Jet Steinz (1990) studeerde klassieke talen en internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft voor de Volkskrant en werkt bij literair festival Winternachten. Samen met haar vader, Pieter Steinz, publiceerde ze in 2015 Steinz. Gids voor de wereldliteratuur. In 2016 verscheen haar eerste (jeugd)roman: De tranen van Saar.

Boek&Schuur is een literaire theateravond die bestaat uit een uitgebreide inleiding, gevolgd door een diner in Café Toneelschuur en een bezoek aan een theatervoorstelling. Tijdens de inleiding gaat Jet Steinz in gesprek met spraakmakende kenners van het boek en de theatermakers van de voorstelling die u die avond gaat zien.

De eerste literaire avond zal plaatsvinden in de Toneelschuur op vrijdag 15 december rondom de voorstelling ‘Revolutionary Road’ (Theater Rotterdam/ Toneelschuur Producties), naar de roman van Richard Yates. Jet Steinz gaat deze avond onder andere in gesprek met Jacob Derwig, verantwoordelijk voor de theaterbewerking van het boek.

De literaire avond kost E 45,- : Dit is inclusief literair gesprek, dagmenu (inclusief een wijntje), toegang voorstelling en literair cadeau. De kaartverkoop voor Boek&Schuur start 23 mei bij de kassa’s van de Toneelschuur en Boekhandel Athenaeum Haarlem. Het aantal plekken is beperkt.

Programma
18:30 uur: Literair gesprek in de bibliotheek van de Toneelschuur
19:30 uur: Dagmenu in Café Toneelschuur (hoofdgerecht plus koffie met bonbon) met een wijntje
20:30 uur: Voorstelling in de Benedenzaal van de Toneelschuur

Nog meer Boek & Schuur (2018)
Za 27 jan 2018, 18:00 uur : ‘Romeo en Julia’ door Toneelgroep Oostpool naar de toneeltekst van William Shakespeare
Wo 11 apr 2018: ‘Menuet’ door NTGent naar de roman van Louis Paul Boon.