Een abt en een dominee over geloof in het publieke debat

0

Geloof is voor de meesten van ons een ver-van-mijn-bedshow

Gerard Mathijsen, de abt van de Adelbertabdij in Egmond en de Bloemendaalse predikant Ad van Nieuwpoort leven ervan. Zij spreken over de noodzaak van geloof in het publieke debat o.l.v. Els van Driel, journalist, op 6 juni om 20.00 uur in de Nieuwe Bavo aan de Leidse Vaart 146 te Haarlem. Toegang gratis. U kunt zich opgeven via vrienden@rkbavo.nl.

Geloof verdwijnt steeds meer uit het publieke debat. Wat zijn daarvan de consequenties voor ons handelen? De toon en de inhoud van het politieke debat maken deze vraag urgent. Twee mannen, een katholiek en een protestant, spreken erover. De één is uitgegroeid tot bekende Nederlander, de ander wordt gekend als man van de gastvrijheid binnen de muren van een klooster. Het gesprek, georganiseerd door de Vriendenkring van De Nieuwe Bavo, wordt geleid door Els van Driel, theoloog, documentairemaker en journalist.