Toneelschuur Producties dingt mee naar Theo d’Or en Colombina

0

Afgelopen woensdagavond zijn in het radioprogramma Opium op 4 de genomineerden bekend gemaakt van de VSCD toneelprijzen.

Janneke Remmers is genomineerd voor de Theo d’Or, (meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol) voor haar rol van Andromache in de Toneelschuur productie Troje Trilogie. Keja Klaasje Kwestro is genomineerd voor de Colombina (meest indrukwekkende vrouwelijke bijrol) voor haar rollen Hermione en Cassandra eveneens in Troje Trilogie. Troje Trilogie behoort ook tot de selectie van de tien beste toneelvoorstellingen van het theaterseizoen 2016-2017 die tijdens het Nederlands Theater Festival opnieuw te zien zullen zijn. Ook Ivanov, geregisseerd door Nina Spijkers behoort tot deze selectie. Het exacte programma van het festival, dat van 7 t/m 17 september plaatsvindt in Amsterdam, wordt 1 juli bekend gemaakt.

Extra voorstelling Troje Trilogie in de Toneelschuur
Wegens groot succes zal Troje Trilogie ook nog eenmalig te zien zijn in de Toneelschuur in Haarlem op vrijdag 8 september om 20.00 uur. De kaartverkoop is gestart via www.toneelschuur.nl en de kassa van de Toneelschuur (tel.: 023 5173910, dagelijks geopend van 13.30 – 21.45 uur).

Over Troje Trilogie
Troje Trilogie ging op 20 oktober 2016 in première in de Toneelschuur en werd zeer lovend ontvangen door pers en publiek. Haarlems Dagblad schreef: “Echt alles klopt in de Troje Trilogie van Toneelschuur Producties”.

Het prijswinnende epos geschreven door Koos Terpstra was na tweeëntwintig jaar opnieuw in het theater te zien. Ditmaal in regie van Paul Knieriem met Oda Spelbos, Loek Peters, Janneke Remmers, George Tobal en Keja Klaasje Kwestro.

In de Troje Trilogie wordt in koortsachtig tempo de mythe van de Trojaanse Oorlog verteld, niet als een episch verhaal over noodlot, goden en eerzucht, maar als menselijk verhaal over Andromache, een vrouw die moet kampen met overspel, verlies van kinderen en verraad.
In drie delen volgt het publiek haar leven en hoe dat getekend is door de oorlog. Drie stukken over drie dramatische sleutelmomenten. Niet in chronologische volgorde, maar als een reis terug in de tijd, van gevolg naar oorzaak. Het publiek ziet hierdoor de dramatische gevolgen van beslissingen die nog genomen moeten worden.

Meer informatie: www.toneelschuurproducties.nl/troje-trilogie.