Woninginbraken

0

De bewoonster van een woning aan de Zwitserlandstraat in Haarlem heeft in de nacht van zondag op maandag, rond 04.00 uur, een inbreker betrapt nadat zij wakker was geworden van een vreemd geluid.

Toen de Haarlemse uit bed stapte om te gaan kijken stond ze oog in oog met de inbreker. Hij schreeuwde hard en ging er vandoor. De man klom op een bureau, deed het raam open en sprong vanaf de eerste verdieping naar buiten.

Hij kwam in de struiken terecht en ging er vandoor in de richting van de Duitslandlaan. Een zoekactie in de omgeving, met onder meer een hond en een politiehelikopter, heeft niets opgeleverd. Mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie.

Inbraak Vogelwaarde
Vermoedelijk heeft dezelfde persoon ook ingebroken in een woning aan de Vogelwaarde in Haarlem. Dit was rond 03.10 uur. Ook hier werden de bewoners wakker van herrie. De bewoner riep hard dat de inbreker weg moest gaan. Daarna werd het stil. Nadat de bewoners op onderzoek uit gingen bleek er te zijn ingebroken. Mogelijk gaat het om dezelfde inbreker als de Zwitserlandstraat.