Vloggende jongeren brengen innovatieve Haarlemse bedrijven in beeld

0

Op drie woensdagen in juni rijden negen jongeren van Dream2Work in een bus door Haarlem en houden een Promotour langs negen innovatieve bedrijven die graag op nieuwe manieren met jongeren samenwerken. De jongeren, mbo- en hbo studenten en jonge vrijwilligers, brengen het werk bij het bedrijf met vlog en film in beeld en laten meteen zien hoe je met vragen op het werk oriënteert.

Veel bedrijven constateren dat zij de taal van de jongeren niet meer spreken, en hebben moeite om betrokken jonge stagiairs of medewerkers te vinden en vast te houden. Jongeren geven aan dat ze geen goed beeld hebben van werk en dat wel nodig hebben om passende loopbaankeuzes te maken. Ook missen ze de praktische vaardigheden in het contact maken én initiatief nemen naar bedrijven en ze willen dat graag leren van jongeren die net iets verder zijn. Als jongeren niet weten wat van ze verwacht wordt, wachten ze vaak af.

Om deze kloof tussen bedrijven en jongeren te dichten helpt Dream2Work gemotiveerde jongeren en kansrijke bedrijven om zich eerder in elkaars wereld te verdiepen en van elkaar te leren.

Bedrijven kunnen instappen
Met de Promotour die start op woensdag 14 juni biedt Dream2Work bedrijven de kans om zich nadrukkelijk door vlogs te profileren onder jongeren en een goed beeld van beroepskansen in hun bedrijf te geven. Bedrijven die vroeg investeren in een goede beroepsoriëntatie van jongeren zullen de komende jaren meer jongeren aan zich binden en vasthouden. De gemaakte vlogs tijdens de tour worden via social media verspreid. De jongeren bieden de vlogs met een presentatie over eigen persoonlijke ervaringen aan op alle scholen in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond.

De grote bedrijven AH Vos en Zorgbalans zijn de eerste twee bedrijven die in beeld gebracht worden tijdens de Promotour op 14 juni. Beide bedrijven bieden goede inwerk- en opleidingsmogelijkheden en vooral: zij denken op nieuwe manieren aan het betrekken van jongeren op de werkvloer.

Zorgbalans Peter van Hesse van Zorgbalans: “De Promotour vind ik een innovatief project waarin we met jongeren zelf aan de slag gaan. We doen graag mee. Het komt niet vaak voor dat je als organisatie vooraan in het rijtuig mag zitten. Dream2work is een kansrijk initiatief met positieve mensen”.

Jolanda van Duin van Dream2Work: “De manier van opleiden is heel innovatief doordat de opleidingen vanuit samenwerking met het ROC worden gegeven op de locaties bij Zorgbalans. Hierdoor komen de studenten vanaf de eerste dag met de praktijk in aanraking. Samen met het ROC verzorgt Zorgbalans de lessen waardoor er veel betrokkenheid en afstemming op de praktijk is. Het onderwijs volgt de praktijk. Dit gaat al meer de toekomst van werken en leren worden en zij lopen daarin voorop. Een perfect bedrijf om nu al op te oriënteren”.

AH Vos Jongeren van Dream2Work onderzochten het bedrijf AH Vos en constateerden dat ook zij een goed inwerktraject en interne opleidingen aanbieden waarmee jongeren door kunnen groeien binnen het bedrijf. En heel belangrijk: AH Vos staat open om ideeën van jongeren te ontvangen en in het bedrijf door te voeren. Op advies van Dream2Work werkte vlogger Marit drie middagen mee en bracht met haar camera in beeld hoe zij ingewerkt werd op verschillende afdelingen. De vlogs staan op Youtube en op Facebook en jongeren weten daardoor wat zij kunnen verwachten als ze ook bij AH willen werken.

Aanmelden en informatie
Er is nog ruimte voor innovatieve bedrijven die bezocht willen worden tijdens de Promotour. Aanmelden kan bij Jolanda van Duin op 06-12950714 en meer informatie vind je op www.dream2work.com.