Operatie “Contant geld uit de bus” soepel verlopen

0

Sinds 10 december jongstleden is het voor reizigers zonder OV-chipkaart, in alle bussen van Connexxion in Haarlem-IJmond, alleen nog mogelijk om een reiskaartje bij de chauffeur te kopen met pinpas of creditcard. De maatregel is ingevoerd vanwege de breed gedragen afspraak binnen de OV-sector om contant geld uit de bussen te weren. Dit vergroot de veiligheid van reizigers en chauffeurs.

Ruim twee maanden later kunnen we constateren dat de operatie “Contant geld uit de bus” soepel is verlopen, dat er nog slechts een enkeling zich met contant geld in de bus meldt en dat de veiligheid onder chauffeurs als reizigers verder is vergroot. We zijn blij met dit resultaat, en danken onze klanten en chauffeurs voor hun bereidwilligheid om deze toch best ingrijpende operatie tot een succes te hebben willen maken.

Toch liever een kaartje met contant geld betalen? Dat kan. Bij een groot aantal servicepunten van Connexxion bestaat de mogelijkheid om tegen contante betaling een reiskaartje te kopen.

Connexxion Servicepunten
Bij de Connexxion Servicepunten worden reiskaartjes verkocht, maar ook saldo en abonnementen voor de OV-chipkaart en anonieme OV-chipkaarten. Klanten kunnen daar terecht met al hun vragen over onder meer welk vervoerbewijs aan te schaffen, over de OV-chipkaart maar ook met vragen over de dienstregeling.

In Haarlem-IJmond zijn er 11 Connexxion Servicepunten, het totale overzicht is op de website www.connexxion.nl/service-en-verkooppunten/1317 terug te vinden.

Bij de volgende Connexxion Servicepunten kan tegen contante betaling een reiskaartje gekocht worden:

Cigo Keun, Amsterdamstraat 43, 2032 PN Haarlem
Primera Meerwijk, Leonardo Da Vinciplein 2, 2037 RR Haarlem
Primera Zandvoort, Haltestraat 9, 2042 LJ Zandvoort
Spar Poliste, Verlengde Voorstraat 56, 1949 CN Wijk aan Zee
The Readshop Express, Marktplein 33, 1972 GA IJmuiden