Met de boswachter naar levend veen bij Halfweg

0

Geniet van de zomeravond in het Spaarwouderveen

We kunnen nu genieten van de lange zomeravonden! Dat kan prima tijdens een wandeling met de boswachter bij Halfweg. Daar ligt De Batterij, een restant van het Fort aan het Zwet.

Het is een versterking uit de tijd van Napoleon. Het maakt onderdeel uit van het Spaarnwouderveen. Dat is lang geleden ontstaan toen hier tijdens een zware storm de dijk doorbrak. Een drama natuurlijk, maar het leverde in de loop van de jaren een prachtig natuurgebied op. Er groeien bijzondere planten zoals orchideeën en zelfs heide. We wandelen hier op vrijdag 14 juli van 19.30-21.00 uur over levend veen. Wat er zo bijzonder aan is hoort u van de boswachter. Bij minder goed weer is het handig als u laarzen aantrekt.

Info
Zin om mee te gaan? Meldt u aan op www.gaatumee.nl.
Vertrekpunt: Het tweede hek aan de Batterijweg te Halfweg, wanneer u deze in rijdt vanaf de Spaarndammerweg. Deze weg loopt aan de noordkant van de spoorlijn van Haarlemmerliede naar Halfweg.
Kosten: Volwassenen € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-. Vooraf reserveren is handig, maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)