Kadernota 2017: Haarlem investeert extra in sport

0

De komende jaren investeert de gemeente Haarlem extra in sport. Zo is afgelopen week besloten in de gemeenteraad bij behandeling van de kadernota.

€400.000 euro is extra vrijgemaakt voor het structurele onderhoud aan sportvelden. Ook is besloten alle buitensportverenigingen te compenseren voor de WOZ gebruikersheffing. Daarnaast krijgt de Haarlemse honkbalweek voor dit en komend jaar in totaal een bedrag van €120.000 euro. Wethouder Snoek: “Sport is een vitaal onderdeel van Haarlem, ik ben blij dat we na zeven jaar van bezuinigingen hier nu extra in kunnen investeren.

De afgelopen jaren moest de stad zuinig aan doen. Dit had ook zijn uitwerking op de beschikbare budgetten voor sport: zowel op onderhoud als op bijdragen aan verenigingen moesten bezuinigingen worden verwerkt. Nu de economie weer op stoom is ontstaat ook de ruimte om weer extra te investeren.

Onderhoud sportvelden
Omdat de budgetten die voor sport waren gereserveerd niet toereikend bleken om Haarlemmers ook in de toekomst hoogwaardig te kunnen laten blijven sporten maakt Haarlem hier extra geld voor vrij. Zo wordt bijvoorbeeld vanaf 2018 €400.000 extra geïnvesteerd om sportvelden ook in de toekomst op het huidige hoge niveau te kunnen houden.

Compensatie WOZ gebruikersheffing buitensportverenigingen
Afgelopen jaar bleek er sprake van ongelijkheid bij de buitensportverenigingen omdat de gemeente deze heffing voor een aantal sportverenigingen wel betaalde en voor een aantal niet. Daarom is nu besloten tot een gemeentelijke vergoeding van de gebruikersheffing voor àlle sportverenigingen die aangeslagen worden.

De Haarlemse Honkbalweek
Achter de schermen is hard gewerkt aan mogelijkheden voor de Haarlemse Honkbalweek. Doel is het realiseren van een gezonde en duurzame doorstart voor dit door veel Haarlemmers geliefde evenement, waarbij talentontwikkeling, onderwijs en sportverenigingen worden betrokken. Om de realisatie van de week een goede kans te geven ondersteunt de gemeente de stichting in 2017 en 2018.

Vorig artikel88-jarige vrouw slachtoffer babbeltruc
Volgend artikel60 joints in auto
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.