De Man is Lam: een zoektocht naar mannelijkheid

0

Een voorstelling van die de positie van de man in de hedendaagse tijd onderzoekt

Theatermaker Lucas De Man, fotograaf Ahmet Polat en audiovisueel kunstenaar Rashif El Kaoui begonnen een persoonlijke zoektocht naar hun man-zijn. Ze spraken met wetenschappers en buurmannen, een pastoor en een imam, beste vrienden en volslagen vreemden. Ze volgden een mannenemancipatiecursus en een workshop Ontdek de Oerman in jezelf. Al deze mannen en ervaringen openden Lucas’ ogen en hebben hem verward, geraakt en gemotiveerd jou het verhaal te vertellen, terwijl Ahmet het je laat zien en Rashif je oren doet tuiten. Wees welkom op een heerlijke rollercoaster door de wereld van De Man. De Man is Lam is op dinsdag 26 september om 20.00uur te zien in de Haarlemse Toneelschuur.

Het belangrijkste doel van hun grondige onderzoek is om het begrip mannelijkheid breder te maken. Een man mag stoer én kwetsbaar zijn, zonder gelijk een macho of seksloze zorglieverd te zijn. “Als drietal zijn wij de nieuwe generatie die het begrip mannelijkheid opnieuw wil definiëren. Het maatschappelijk debat over mannelijkheid wordt nu gekaapt door twee uiterste kampen: de oerman versus de genderelite. Er vindt hierdoor geen echte dialoog plaats, wij willen een middenstem vormen,” vindt De Man. “De oerman keert ouderwets terug in zijn grot en de genderelite vindt dat mannen vrouwelijker moeten worden, ofwel minder man moeten zijn. Beiden is geen emancipatie. Mannelijkheid is haast iets negatiefs geworden.

Het drietal hoopt met het project vooral mannen te emanciperen, maar evengoed vrouwen over mannen te emanciperen. “Ik wil mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie” vindt Lucas De Man. “Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.

Info
De Man is Lam is op 26 september om 20.00 uur te zien in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH in Haarlem. Tickets (vanaf €14,50) zijn te koop aan de kassa, via 023 517 39 10 of via de website www.toneelschuur.nl.

Heb je een CJP-pas? Maak dan gebruik van de CJP Dinsdagdeal en neem iemand mee voor de helft van de prijs! Kijk op onze website voor meer informatie.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)