TEDxHaarlem maakt eerste TED Talks 2017 bekend

0

Op vrijdag 24 november wordt voor de zesde maal op rij TEDxHaarlem gehouden. In de Philharmonie Haarlem staan deze middag weer de bekende TED Talks op het programma, inspirerende presentaties van maximaal 18 minuten over een keur aan onderwerpen. Vandaag maakt de organisatie van TEDxHaarlem de eerste sprekers van het 2017-event bekend.

TED Talks over kunst, technologie en het leven zelf
Ann Demeester is sinds 2014 directeur van het Frans Hals Museum en De Hallen in Haarlem. De flamboyante Belgische biedt een hedendaagse blik op kunst, onderbouwd door het verleden.

Dr. Pim Haselager is professor en hoofdonderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is gefascineerd door de mogelijkheden van intelligente, sociaal interactieve robots.

Professioneel levensgenieter Edward Molkenboer is de drijvende kracht achter de Stichting Goed doen voor een ander. Zijn stichting schenkt koffie aan eenzame ouderen en brengt binnenkort een boek uit met levenslessen van vijftig ouderen.

Andere TED Talks worden in aanloop naar het evenement bekendgemaakt.

Generation miX
Het thema van TEDxHaarlem 2017 is Generation miX. Vroeger leefden generaties haast in parallelle universa. Tegenwoordig staan zij meer en meer open voor elkaars invloeden en wordt elkaars inbreng juist van harte gebruikt, zo signaleert de organisatie van TEDxHaarlem. In het programma van 2017 wordt het thema op verschillende manieren belicht.

Tickets nu te koop
De kaartverkoop voor TEDxHaarlem is inmiddels gestart via tedxhaarlem.nl. Een standaard ticket kost 50 euro. Een Generation miX dubbelticket kost 75 euro. Aan deze laatste verbindt de organisatie wel de voorwaarde dat de twee personen die samen op dit ticket komen beiden van een ándere generatie zijn (minimaal 20 jaar leeftijdsverschil).

TEDxHaarlem vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 in De Philharmonie Haarlem, van 12.00-18.30 uur. Hapjes en drankjes zijn bij de toegangsprijs inbegrepen.

Over TEDxHaarlem
TEDxHaarlem is een onafhankelijk georganiseerd evenement onder de vlag van TED. De TED Talks hebben vaak een lokaal karakter, maar worden via het online platform van TEDx eindeloos gedeeld en bekeken als ‘ideas worth spreading’. De TED Talks zijn om die reden meestal in het Engels.

TEDxHaarlem is een non-profit organisatie. De organisatie is in handen van een toegewijde groep vrijwilligers uit Haarlem en omstreken die de idealen van TEDx verder willen verspreiden.